La fel cum a fost şi pentru cei dinaintea lor, aderarea României la Spaţiul Schengen rămâne un pod prea îndepărtat pentru actuala putere. În afară de lătrăturile din campania electorală, era clar că nu avem şanse să accedem acolo, şi vom rămâne în conti­nuare pierduţi în spaţiul UE precum Vida Geza… în spaţiu. Prima care s-a opus admiterii ţării noastre la Spaţiul Schengen a fost Angela Merkel, această Baba Cloanţa a Uni­unii Europene. Faptul că acum ne explică ca unor şcolari că în Germania vin alegeri şi nu vrea un scandal privind aderarea pe cap, este o minciună la fel de mare precum munţii României pe a căror coclauri bântuia în tinereţe, gurile rele spunând că în cău­ta­rea unor ciobani vânoşi. Sub invocarea anu­mitor pretexte nu ne-a vrut nici în trecut, de ce ar face- o acum?! Nici noi, nici bulgarii, popoare preponderent ortodoxe nu suntem văzuţi cu ochi buni într-o Uniune Europeană devenită al Patrulea Reich. O Uniune în care papistaşii deţin puterea şi diriguiesc fără milă destinele celor care nu le împărtăşesc religia, ţările ortodoxe care nu au decât un singur drept. Să tacă şi să accepte să devi­nă colonii ai mai marilor. Iar cine comentează derapea­ză de urgenţă în haosul crizei, aşa cum a fost cazul Greciei. Când se aduce vorba de influenţa Occidentului în ţărişoara noastră, unii se bucură şi văd în asta o ieşire de sub hegemonia capitalei de pe malul Dâmbo­vi­ţei. Un fel de ieşire din era lui Mitică. Alţii se gândesc cu groază la evul întunecat al jandarmilor cu pene de cocoş la pălărie şi al pu­terii habsburgilor, care deşi nu prea recunoaş­- tem, ne-au civilizat şi făcut ca mentalita­tea să fie diferită de-o parte şi alta a Carpaţilor. Cert este că nu va fi nici una, nici alta, nu vom fi decât o biată colonie diriguită de un Bucureşti obedient la toate indicaţiile primite din afară. Care nu a nevoie de noi nici măcar pentru mână ieftină de lucru, pentru că pen­tru asta natura i- a înzestrat cu-n purcoi de emigranţi chinezi. Până una alta, tensiunile dintre putere şi opoziţie nu ne vor ajuta să accedem în spaţiul Schengen, ci din contră, iar baba Merkel nu se supără, ci se hlizeşte fericită… Alte şapte ţări au anunţat că vor vota împotriva aderării. Oare se crede precum Alba ca Zăpada din poveste?!

  • dorinaavramut spune:

    Domnule jurnalist,

    un proberb romanesc spune”Cum iti asterni, asa dormi” !? Si-acum, ca sa fiu mai explicita redau mai jos un fragment dintr-un articol animat fiind de „Ganduri ciobite” in manifestare !? „In puii mei”…unde dai si unde explodeaza, nu-i asa?

    „Tuturor acelora care fac rău cu voia lor lui Lady UTA, le urez cu res­pect următoarele:
    Să nu vadă niciodată un apus frumos de soare fără să nu-l mănânce limba şi gleznele; să nu aibă parte de o femeie decât dacă bate mătănii spre Mecca şi face incantaţii zeului vântului, Eol; când vrea să-l citească pe Emi­nescu să i se împleticească limba şi să nu găsească sarea la masă; să-i fie rău când îi e bine; să caute în neştire strada Poetului şi să dea mereu de strada Abatorului; să aştepte cu o umbrelă deschisă preventiv inaugurarea fântânii artezene de pe Mureş, cântând balada ciobanului care şi-a pierdut turma; să-i vină soacra în vizită şi să nu plece şase luni; să-şi încurce proprii copii cu ai vecinului; să stea cocoţat pe turla Bisericii Roşii şi să ceară ploaie pentru culturile de primăvară; să vrea să meargă pe un stadion de fotbal şi să ajungă întotdeauna la Bodega „Broasca săltăreaţă.“ Să vi­seze rufe-ntinse şi să vorbească prin somn, recitând din cartea de telefon. Gata!” – Petre Don,”Blestem din dragoste de Lady UTA”

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției