furturiDispeceratul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a fost sesizat în două cazuri de furturi dintr-un complex comercial de pe raza municipiului.
În primul caz, în jurul orei 14,00, o persoană în vârstă de 32 de ani a fost observată în timp ce ascundea în îmbrăcăminte mai multe tablete cu ciocolată. În cel de-al doilea, un bărbat în vârstă de 37 de ani şi o femeie de 75 de ani au fost observaţi în jurul orei 21,00 în timp ce ascundeau mai multe produse alimentare şi cosmetice în îmbrăcăminte.
În ambele cazuri, echipele de jandarmi sosiţi la faţa locului au procedat la identificarea făptaşilor şi la punerea acestora în faţa probelor care le atestau vinovăţia, respectiv în faţa înregistrărilor video realizate de instalaţiile de supraveghere şi control cu care este dotat complexul comercial. Puşi în faţa evidenţelor, cei trei şi-au recunoscut faptele. Prejudiciul creat, în valoare de peste 280 lei, a fost recuperat integral.
Jandarmii au întocmit pe numele făptuitorilor actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvâr­şirea infracţiunii de furt calificat.

Recomandările redacției