chitaChiar dacă nu mai face parte din stafful tehnic al lui CS Mioveni, Rică Neaga a fost desemnat de argeşeni să vadă pe viu „duelul” dintre UTA şi ACS Poli. În schimb, antrenorii fostei prim divizionare au stat la televizor, iar Alin Chiţa chiar şi-a făcut o părere certă des­pre ceea ce s-a întâmplat vineri seara pe arena „Francisc Neuman”. „Fiindcă am jucat şi la UTA şi la Poli ştiu foarte bine cât îşi doresc arădenii şi timi­şorenii să câştige acest derby. De data aceasta, utiştii au fost mult mai motivaţi, rar mi-a fost să văd o echipă să lupte cu atâta dăruire şi ambiţie, mai ales la acest nivel. De aceea, au şi câştigat gazdele acest meci, căci cel puţin din punct de vedere fizic adversarii s-au prezentat mai bine”, consideră actualul secund al Mioveniului, care a disputat patru derby-uri UTA – Poli, două în tricoul fiecărei echipe.
Dar, fostul fundaş a mai remarcat ceva în partida de vineri seara, pe argentinianul Maximiliano Laso. „Are viteză, îndemânare şi execuţie, calităţi de fotbalist peste media ligii secunde. Dar, UTA va fi periculoasă în ansamblu ei, mai ales că victoria cu Timi­şoara îi menţine vii speranţele de promovare. O avertizez, însă, că va da peste o echipă la fel de motivată, chiar dacă obiectivul nostru nu este neapărat promovarea, ci formarea unui nucleu bun pentru la anul. Sunt sigur că va fi un meci frumos, deschis oricărui rezultat”, a mai spus Alin Chiţa, care pariază şi el pe câţiva jucători din lotul Mioveniului. „Boboc şi Mazilu se pot ridica la nivelul lui Laso şi sunt şi mai tineri”, mai afirmă fostul utist.
În fine, acesta spune că prezenţa fanilor „Bătrânei Doamne” la Mioveni îl bucură.„Din punctul meu de vedere, fiecare reîntâlnire cu ei îmi provoacă emoţii şi asta chiar dacă la meciul tur, de la Arad, unii m-au fluierat. Chiar l-am sunat pe Colin (n.a. Mesz, patronul Old Lady’s Pub), să-l întreb ce au utiştii cu mine şi mi-a spus că sunt păreri şi păreri în peluză. Eu îi res­pect pe toţi, asta e sigur”, a încheiat Chiţa.

Recomandările redacției