boxVineri seara a avut loc unul dintre cele mai spectaculoase turnee de box din Europa: „Bigger’s Better”, transmis în direct de postul de televiziune Euro­sport.
La prima rundă din noul sezon (organizat de fiecare dată în altă ţară, data trecută în Portugalia) au participat opt boxeri din Georgia, Germania, Grecia (2), Italia, Polonia, România şi Spania.
Reprezentantul ţării noastre a fost Alexandru Cristofor (foto, în stânga), tâ­nărul de 23 de ani şi 96 de kilograme, legitimat la Box Club Pecica şi multiplu campion.
Turneul a avut un sistem simplu: meciuri cu câte 3 runde, în sistem elimi­natoriu (sferturi de finală, semifinale şi finală) şi nu există categorii de vârstă, singurul criteriu fiind ca spor­tivii să aibă minim 82 de kilograme, la final urmând să se decidă dacă, într-adevăr, „cel mai mare este cel mai bun”.
Tânărul pecican l-a întâlnit în sferturile de finală pe fostul campion al Italiei, Sergio Romano, în vârstă de 32 de ani, greutatea de 92 de kilograme şi 185 cm înălţime, pe care l-a învins la puncte. Calificat în semifinale, l-a întâlnit pe Yavuz Keles, în vârstă de 31 de ani şi greutatea de 88 de kilograme, reprezentând Germania, care a fost declarat câştigător.
Antrenorul Adolf Ivanovici, preşe­dintele Box Club Pecica spun că spor­tivul s-a antrenat peste două luni şi că însăşi participarea a fost o mândrie, fiind singurul din România.

Recomandările redacției