primar Ghioroc2Chiar dacă mai lent decât în alte părți ale lumii, încet-încet și la noi administrațiile locale încep să utilizeze tot mai mult, în relațiile de zi cu zi, comunicarea unor informații utile prin internet.
Vorbim aici de comunicare cu oamenii din comunitate, nu de contactele obligatorii cu diferite instituții ale statului: financiare, administrative ș.a.
Un astfel de exemplu este și cel al tânărului primar al comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan care ne-a descris una din inițiativele sale în legătură cu ideea de mai sus. „Vreau să profităm cât mai mult avantajele internetului pentru comunicare. Implicarea tinerilor va veni de la sine, ei fiind cei care vor afla primii noutățile din Primărie. De exemplu de anul acesta din ianuarie am deschis pagină pe Facebook (primariaghioroc) în care vreau să comunic toate informațiile de interes cetățenesc. Voi trece acum (și acolo, pentru este afișat și în ho­lul Primăriei) noul program de colectare a gunoiului menajer, stabilit în urma renegocierii pe care am făcut-o recent, ținând cont de nevoile comunei ce a ajuns la puțin peste 4.100 de locuitori. Astfel, după noul program colectarea se va face în zilele de marți – la Ghioroc, miercuri – la Miniș și joi – la Cuvin. Până acum avem deja peste 120 de vizitatori și numărul lor crește. Tot acolo voi preciza în curând și de ce a fost nevoie să schimb puțin stema comunei și cum arată ea acum ș.a.“ ne-a descris primarul din Ghioroc intențiile sale în acest domeniu în următoarea perioadă.

Recomandările redacției