OLYMPUS DIGITAL CAMERACu ocazia Zilei Poliţiei Române, care se sărbătoreşte în fiecare an la 25 martie, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad va organiza o serie de manifestări care să marcheze însemnătatea acestei zile. Astfel, IPJ Arad organizează în 22 martie Ziua Porţilor deschise, prilej cu care arădenii vor putea vizita sediul Poliţiei arădene şi, implicit, dotările logistice cu ajutorul cărora îşi desfăşoară activitatea poliţiştii. Începând cu orele 9,00, poliţiştii vor prezenta arădenilor laboratorul criminalistic mobil din dotarea Inspectoratului de Poliţie, autospeciale dotate cu aparat radar folosite de poli­ţiştii rutierişti, logistica folosită de Serviciul pentru acţiuni speciale, sala de pregătire sportivă, iar poliţiştii acestui serviciu vor efectua demonstraţii cu tehnici de imobilizare şi autoapărare.
Luni, 25 martie, începând cu orele 11,00, în Sala Festivă a Inspectoratului va avea loc ceremonia avansărilor în grad, premierea celor mai buni poliţişti-sportivi şi a câştigătorilor competiţiilor sportive de fotbal, tir, tenis de masă, şah şi judo organizate cu această ocazie de I.P.J. Arad şi Asociaţia Sportivă Arpolis. Tot în 25 martie, începând cu orele 10,30, pe platoul din Piaţa Avram Iancu va avea loc o prezentare a dotării şi teh­nicii folosite de poliţiştii arădeni. Vor fi expuse autoturismele din dotarea IPJ Arad (VW, Logan), autovehiculul folosit de Serviciul de Acţiuni Speciale, Labora­torul Criminalistic şi vor avea loc de­monstraţii cu câini de serviciu. Vor fi prezenţi şi poliţiştii de proximitate, care vor împărţi pliante cu sfaturi preventive şi vor oferi consiliere celor interesaţi.
La festivităţile ce se vor desfăşura cu prilejul Zilei Poliţiei Române vor parti­cipa şi delegaţii de poliţişti din Ungaria.

Recomandările redacției