soimiiPâncota le-a oferit suporterilor o primă reprezentaţie a lui 2013 reuşită, aşa cum şi-au dorit toţi cei din tabăra Şoimilor. Alb-negrii au trecut de una din echipele grele ale seriei, FC Zalău, în urma unui joc pe care l-au controlat cu autoritate.
Ioan Morar, preşedintele zălăuanilor, a provocat tensiuni înainte de primul fluier, susţinând că suprafaţa de joc e improprie. Dar pâncotanii au făcut totul pentru ca terenul să fie cît mai degajat, observatorii Iosif Vigu şi Nicuşor Asandei au ve­rificat şi au dat OK-ul, aşa că echipa antrenată de Marius Paşca n-a mai avut de făcut decât să se conformeze. „Am făcut eforturi mari ca terenul să fie apt. Preşedintele de la Zalău a refuzat iniţial să joace, dar nu a fost îndreptăţit, suprafaţa de joc s-a prezentat în condiţii optime, în fond am lucrat la teren de la ora 10,00, am cumpărat şi oxid roşu şi tot ce a fost nevoie”, a povestit Pavel Piroş, preşedintele Pâncotei.
FC Zalău şi-a confirmat reputaţia de echipă cu apetit ofensiv ridicat, dar băieţii lui Dan Cuedan au fost mai pe fază. Pe lângă cele două goluri, „Şoimii” au mai lovit de două ori bara, dar au avut şi alte câteva şanse bune, iar devierea nefericită a lui Lengyel de la golul Zalăului l-a făcut pe portarul Irimia să-şi amintească de prietenii săi din apărarea Ineului, Raul Jurcă şi Claudiu Porumboiu! „Puteam să ne distanţăm, repriza a doua am fost mult peste ei, ne-am creat foarte multe ocazii. Felicit jucătorii şi echipa tehnică pentru felul în care s-au devotat, au fost şi premiaţi, aşa am promis, imediat după joc. A fost o zi frumoasă, chiar excelentă, cu meci greu şi victorie pe deplin meritată”, a adăugat Piroş, care i-a dedicat succesul fiicei sale Paula, care vineri a împlinit cinci ani! „Ne alăturăm şi noi bucuriei domnului preşedinte şi îi transmitem La Mulţi Ani şi toate cele bune fiicei sale!”, a transmis echipa arădeană, prin vocea căpitanului Irimia.
Runda viitoare, Şoimii Pâncota îşi adaugă 3 puncte fără să intre pe gazon, pentru că adversara din a treia rundă a returului, Jiului Petroşani, s-a retras din campionat. În etapa a XVII-a, trupa lui Cuedan e liberă, dar lipsa jocurilor oficiale din aceste două săptămâni va fi compensată. Piroş a dezvăluit că sunt în program cel puţin două meciuri amicale, cu o echipă din Ungaria şi cu Luceafărul Oradea. În acelaşi timp, Pîncota se pregăteşte să marcheze printr-o serie de manifestaţii o aniversare de 75 de ani de fotbal. Detalii, zilele următoare!

Recomandările redacției