monacmioEchipa fanion a Aradului s-a trezit după numai o săptămână din visul frumos provocat de golul de trei puncte al lui Laso în derby-ul zonal cu ACS Poli. La Mioveni, „Bătrâna Doamnă” a resimțit din plin absențele lui Neagu, Silvășan și Voiculeț și au făcut un meci modest din punct de vedere ofensiv și catastrofal pe apărare. Cadorisindu-le pe gazde cu o pasă de gol și cu două lovituri de la 11 metri, utiștii și-au tăiat singuri craca în județul Argeș, spre dezamăgirea patronului Adrian Marțian și a celor aproximativ 100 de fani „textiliști” care și-au însoțit sute de kilometri favoriții. Dincolo de erorile personale ale fundașilor lui Falub, îngrijorează lipsa de inspirație la construcție și finalizare, echipa acuzând din plin lipsa unui număr 10. Utiștii iau trei puncte fără a juca runda următoare, pentru ca peste două săptămâni să joace un meci capital în „fieful” liderului Corona Brașov.
În ciuda absenței lui Neagu, considerat foarte greu de înlocuit pe banda stângă în sistemul 3-4-3, stafful tehnic „textilist” a optat pentru aceeași formulă de joc. Față de meciul cu Poli, Ene și Dosso au fost cei care intrat în primul „unsprezece”, cu mențiunea că pentru atacantul ivorian vorbim de debutul în „alb-roșu”. Dincolo, Stoican și-a acoperit absențele lui Pasăre și Năstăsie cu Cotigă și Ayza.
Arădenii au făcut risipă de efort încă din start, încercând să-și preseze cât mai sus adversarul. Rezultatul nu a fost cel scontat, căci nu s-au recuperat baloane utile în preajma careului advers și, mai mult, a apărut și primul risc în defensivă. Era minutul 7, când Stancu l-a angajat în careu pe Arnăutu, Matei și Gligor au fost depășiți, dar a intervenit la timp Amadio. Apoi, s-a remarcat și Ayza cu o reluare cu capul din careu exact pe direcția portarului italian. UTA a apărut periculos la buturile lui Ciucă de abia în minutul 20. Laso a centrat din corner, Matei a prelungit cu capul pe colțul lung, de unde Dosso a ratat demi-voleul. Tot după o fază fixă, a fost rândul lui Ene să nu cadreze lovitura de cap, pentru ca cea mai mare ocazie utistă a reprizei să vină în minutul 28. Gligor a centrat cu stângul în 14 metri, Matei a prelungit balonul, dar Dosso a trimis incredibil cu capul pe lângă poartă din numai 5 metri. A fost ocazia care le-a trezit pe gazde, care, practic, aveau să rezolve meciul în ultimele zece minute ale primului mitan. Mai întâi, Arnăutu a profitat de o ieșire eronată la offside a fundașilor „textiliști”, a centrat puternic în fața porții, unde Ene i-a preluat mingea lui Ayza, care a îndeplnit formalitatea: 1-0 (min. 36). Replica vizitatorilor a venit șase minute mai puțin, prin Dosso, care a tras din întoarcere în bara din dreapta lui Ciucă, după centrarea lui Siminic. Însă ultima fază a reprizei avea să încingă spiritele, dar și să-i distanțeze pe argeșeni pe tabelă. Dragalina a căzut în careu în duel cu Ene, „centralul” Dragoș a acordat „galben” și apoi „roșu” pentru simulare, dar după consultarea cu asistentul Radu a revenit asupra deciziei și arătat punctul cu var. A transformat impecabil același Dragalina, iertat de eliminare și scorul pauzei era 2-0.
De la vestiare nu au mai ieșit utiștii Ene și Monac, care au fost înlocuiți cu Bîrză și Capătă, dar calitatea jocului nu s-a schimbat deloc. Dimpotrivă, cel puțin în primele 25 de minute ale reprizei secunde, arădenii și-au creat doar jumătăți de ocazie prin Capătă și Siminic, pentru ca elevii lui Stoican să se mul­țumească cu conservarea rezultatului. De abia în minutul 75, o centrare a lui Bîrză a fost lovită cu mâna în careu de Dragu și Dragoș a pus mingea pe var și pentru formația oaspete. Laso a trimis la colț, în stânga lui Ciucă și reaprindea meciul. Revenirea „textilistă” putea fi completată de Capătă, în minutul 79. Nou intratul Oară a pasat pentru Dosso, acesta l-a deschis pe Capătă, care a scăpat pe stânga în careu, dar a trimis doar în plasa laterală. Ocazia arădenilor avea să se răzbune cu largul concurs al lui Dan Matei. Experimentatul fundaș a preferat un dribling în plus în propriul careu, a fost deposedat de Biceanu, care a tras puternic, iar pe respingerea lui Amadio, Gligor a comis un nou penalty. Nici de această dată, Dragalina nu a greșit și, în minutul 81, era 3-1. A fost momentul în care arădenii au cedat complet și au riscat să mai primească un gol, dar Vintilă nu l-a putut învinge pe Remo Amadio din poziție de unu la unu. Ultimul fluier al arbitrului a pecetluit cel de-al patrulea insucces „textilist” din prezenta stagiune.
Formații:
Mioveni: Ciucă – Cotigă, B. Stoica, Olteanu, Dragu – I. Stancu, Dragalina, Boboc, Mazilu (min. 73 – Biceanu) – Arnăutu (min. 87 – Vintilă), Ayza (min. 83 – Galan). Antrenor: Flavius Stoican
UTA: Amadio – Ene (min. 46 – Bîrză), Gligor, Matei – Feussi, Lazea, Mărginean (min. 71 – Oara), Siminic – Monac (min. 46 – Capătă), Dosso, Laso. Antrenor: Adrian Falub.
Arbitri: Dragoș Teodor (Constanța) – Dragoș Iliescu (Craiova) și Iulian Radu (București). Rezervă: Adrian Ilyeș (Ploiești).
Cartonașe galbene: Dragalina – min. 14, Dragu – min. 75 / Matei – min. 25, Ene – min. 43, Lazea – min. 64, Bîrză – min. 86, Feussi – min. 89. Observatori FRF: Laurențiu Vărgatu (Brăila) și Constantin Constantinescu (Slatina)

Recomandările redacției