duckadamFostul portar arădean a avut parte de o surpriză plăcută weekend-ul trecut, când a fost invitat pe stadionul „Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla, acolo unde a cunoscut cea mai mare bucurie sportivă. FC Sevilla l-a chemat pe Duckadam la meciul cu Real Zaragoza, marcând 27 de ani de la triumful Stelei în Cupa Campionilor Europeni, după finala cu FC Barcelona, finală la capătul căreia goalkeeper-ul care apărase patru ani la UTA intra în Cartea Recordurilor, cu cele patru penalty-uri scoase. „Dacă fotbalul din vreo ţară e atît de mult legat de stadionul Sanchez Pizjuan, acea ţară este România. Când Steaua legendarului Duckadam a cucerit Cupa Campionilor la Sevilla, ea a ridicat fotbalul românesc la un nivel la care nu s-a mai aflat niciodată”, au scris andaluzii pe site-ul oficial.
Helmut Duckadam, în prezent director de imagine la Steaua București, a avut parte de o seară frumoasă alături de gazdele sale, cu președintele Jose Maria del Nido în rol de amfitrion, iar pe teren FC Sevilla a făcut spectacol, 4-0 cu Zaragoza. La vizitatori, românul Cristian Săpunaru a fost titular.
Helmut Duckadam s-a născut pe 1 aprilie 1959 și a făcut primii pași în fotbal la Semlac. A făcut pasul la UTA, de unde a fost trimis pentru rodaj la Constructorul Arad. A revenit în Calea Aurel Vlaicu în 1978, iar în 1982 a fost acontat de Steaua București. A fost forțat să se retragă la foarte scurt timp după ce devenise „Eroul de la Sevilla”, revenind între buturi în 1989, după ce starea de sănătate i-a permis, la Vagonul Arad, unde a apărat până în 1991. A mai jucat o scurtă perioadă la CPL Arad, apoi s-a retras definitiv.

Recomandările redacției