hateganDupă ce Comisia de Arbitri a UEFA i-a oferit joi seară unul din cele mai așteptate meciuri din Europa League, Bordeaux – Benfica (2-3, în tur a fost 1-0 pentru lusitani), Ovidiu Hațegan a mai primit o veste bună: Pierluigi Collina i-a oferit o delegare la cea mai bună echipă națională a lumii, campioana mondială en-titre Spania. Ibericii – care au în vitrină și titlul de campioni europeni – joacă acasă cu Finlanda, în preliminariile Campionatului Mondial din 2014. Meciul se dispută pe 22 martie și contează pentru grupa I a zonei europene.
Gsp.ro a notat că e al doisprezecelea joc internațional al sezonului pentru Ovidiu Hațegan, record pentru arbitrajul românesc începând cu anul 1995. În momentul de faţă, arădeanul se află în a doua grupă valorică la UEFA şi „e primul central român care confirmă încrederea forului continental, după ce Tudor şi mai ales Balaj au dezamăgit crunt în jocurile de Champions League în ultimii 3 ani”, scrie sursa citată.
Patru monitorizați
În altă ordine de idei, forul arădean condus de Claudiu Tripa a dezvăluit care sunt numele „cavalerilor fluierului” din efectivul județean intrați în atenția Comisiei Centrale. Nominalizați de CJA, în urma prestațiilor de pe plan local, sunt Ionuț Nicoraș (central) și Flavius Dreghici (asistent), ambii în vârstă de 19 ani. Comisia Județeană a Arbitrilor a obținut acordul lui Nicolae Grigorescu (fostul arbitru FIFA e ofițer regional) să suplimenteze lista cu încă două nume, e vorba de Laurențiu Fodoruț (23 de ani) și de Sebastian Tomuța (18 ani). „Toate nominalizările menţionate au fost avizate de domnul Grigorescu şi vor fi puse în aplicare în anul calendaristic curent”, transmite CJA Arad într-un comunicat oficial.

Recomandările redacției