Editura Pan Macmillan a iniţiat un proiect de carte cu afacerea Oscar Pistorius, campionul handisport sud-african acuzat de uciderea prietenei sale cu o lună în urmă, lucrarea urmând să fie publicată la sfârşitul procesului. Redactarea, încredinţată unui cunoscut cronicar, Mand Wiener, jurnalist şi deja autor al unui best-seller, şi coleguluil lui, cronicar judiciar, Barry Bateman, nu a început, dar se cunoaşte deja titlul: „În spatele uşilor: povestea lui Oscar şi Reeva”.

Pistorius şi-a împuşcat prietena Reeva Steenkamp în ziua de Sfântul Valentin, prin uşa toaletei din baie de lângă camera sa. El a afirmat că era terorizat şi credea că trage într-un spărgător, care pătrunsese în casă, după care şi-a dat seama că în spatele uşii se afla Reeva. Acuzarea susţine că perechea se certa.
Cartea „va explora personajele, punând evident accentul pe Oscar Pistorius şi Reeva Steenkamp. Ea va relata, de asemenea, ce se va întâmpla la audiere, va dezvălui probele şi expertizele, având drept fundal desfăşurarea anchetei poliţieneşti, sistemul justiţiei penale în Africa de Dud, cultura violenţei în Africa de Sud şi necesitatea pentru societate de a crea eroi imperfecţi destinaţi eşecului”, potrivit unui comunicat al editurii.
Un documentar al BBC, produs în numai 2 săptămâni, a fost urmărit de ceva mai mult de un milion de telespectatori, cu o săptămână în urmă.

 

Recomandările redacției