PD-L riscă să piardă controlul asupra Primăriei Curtici. După ce primarul Nicolae A. Aniţei a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate, acesta mai rămânând în funcţie doar datorită faptului că a contestat decizia, acum a venit rândul viceprimarului Petru Miloacă să-şi simtă postul ameninţat. Opt consilieri locali au depus, ieri, la Primărie, un proiect de hotărâre pentru demiterea lui Miloacă. Conform consilierului local PSD Ioan Copil, proiectul este semnat de patru consilieri USL, doi din partea minorităţilor, un consilier PP-DD şi unul de la PNŢCD. „Proiectul de hotărâre pentru schimbarea viceprimarului a fost înregistrat cu numărul 3.216. Suntem opt consilieri din 15. Pentru a trece proiectul avem nevoie de opt voturi”, a declarat Copil. Acesta susţine că nu a fost stabilit încă un candidat pentru funcţia care va rămâne vacantă după demiterea lui Miloacă. „Vineri seara vom avea o şedinţă pe comisii, iar după acea şedinţă ne vom retrage să discutăm şi acest aspect”, a mai spus Copil. În ceea ce priveşte motivele care au dus la întocmirea proiectului de hotărâre, Ioan Copil vorbeşte despre lipsa de implicare în proiectele oraşului şi despre faptul că Miloacă ar fi folosit maşina Primăriei în scopuri personale. „Domnul viceprimar a dat dovadă de o totală lipsă de implicare în viaţa oraşului Curtici. Mai mult, atât el, cât şi soţia sa, au folosit maşina Primăriei în scopuri personale, iar când i-am cerut să prezinte foile de parcurs în şedinţa de consiliu nu a fă­cut acest lucru. Soţia vicelui şi vicele duc produse de patiserie cu maşina Primăriei, la punctele de desfacere pe care le au la şcoala din Curtici şi la şcoala din Macea”, a mai spus Copil.
În expunerea de motive depusă la Primărie se arată că „este necesar ca oraşul să aibă un viceprimar activ şi implicat, mai ales în condiţiile în care actualul primar a fost găsit incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate şi nu se ştie dacă îşi va duce mandatul la bun sfârşit. De asemenea, foarte mulţi curticeni s-au revoltat sesizându-ne faptul că domnul Miloacă foloseşte autoturismul Pri­măriei (Dacia Logan) în interes personal, transportând în fiecare zi, de mai multe ori, produsele de patiserie de la patiseria proprie la clienţi. Nu doar dumnealui foloseşte autoturismul Primăriei în interes personal, ci şi soţia care este văzută zilnic conducând această maşină. Situaţia des­crisă mai sus se petrece de apro­xi- mativ un an, cu toate că i s-a atras atenţia în Consiliul Local să nu mai săvârşească astfel de abuzuri.”
Vicele se apără
Viceprimarul Petru Miloacă respinge acuzaţiile care i se aduc. „Nu am văzut hârtia prin care se cere demiterea mea, astfel încât nu prea am ce să comentez. Pot să vă spun că sunt implicat în problemele comunităţii, mai ales acum, când începem lucrările la canalizare”, se apără Miloacă. În legătură cu maşina Primăriei, acesta susţine că nu este folosită în interes personal, soţia sa având o maşină proprie pentru aprovizionare. „Cum să folosesc maşina în interes personal? Soţia are firma şi maşina ei. S-o fi întâmplat ca maşina ei să se fi stricat, să fi fost un incident… Oricum, e dreptul consilierilor să ceară demiterea mea, acum că sunt în majoritate”, a încheiat viceprimarul.

Recomandările redacției