maratonSâmbătă, 23 martie, cu începere de la ora 11, în organizarea Universităţii de Vest Vasile Goldiş şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad, se va desfăşura în sala de sport a Liceului de Artă „Sabin Drăgoi” un maraton de fitness aerobic. Organizarea acestui eveniment are ca scop promovarea gimnasticii aerobice de întreţinere în rândul amatorilor care au introdus în stilul lor de viaţă exerciţiul fizic şi popularizarea efectelor pe care această disciplină le induce. Se doreşte promovarea stilurilor practicate în cadrul maratonului, stiluri pe care cursanţii le întâlnesc în aproape toate sălile de profil din oraş: tehnica Pilates şi basic steps.
De asemenea, se urmăreşte aducerea împreună a iubitorilor de mişcare, destindere şi punerea la încercare în acelaşi timp a limitelor fiecăruia. Provocarea constă în menţinerea efortului aerob pe perioada celor trei ore de desfăşurare, pe cât posibil fără a opri exersarea. Un alt obiectiv este promovarea socializării între participanţi, organizatori şi toţi cei care fac posibilă desfăşurarea evenimentului.
Organizatorii se aşteaptă la un număr de peste 100 de participanţi (n.n. vârsta minimă este 10 ani, iar cel mai vârstic practicant are 76 de ani). Maratonul va fi condus de instructori profesionişti, iar la final se vor acorda diplome de participare.
„Maratonul este o premieră în oraşul nostru, se va întinde pe durata a trei ore. Sunt invitaţi toţi iubitorii acestei discipline, pentru a face mişcare şi a socializa. Vom lucra pe două stiluri, cardio şi pilates (n.n. amestec de yoga, dans şi gimnastică, care tonifică corpul în întregime). Evenimentul este organizat cu ocazia zilei Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, Psihologie, Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş”, ne-a declarat lector univ. dr. în cadrul „UVVG”, Georgeta Piscoi.

Recomandările redacției