primar PereguMaDenumită cu simpatie de multă lume drept Mica Europă din vestul… Aradului, datorită unei componența etnice deosebite, formată din şapte naţionalităţi, comuna Peregu Mare se află într-o anume stare ce s-ar putea numi de tranziție.
Având un țel generos – acela de a readuce tineretul acasă, actualul primar Emeric Kovacs s-a pus serios pe treabă, mai ales în ceea ce pri­vește modernizările.
Pentru că Sărbătorile Pascale Catolice se apropie cu pași repezi, edilul șef din Peregu Mare ne-a asigurat că pentru această perioadă a comunitatea a fost preocupată de curățenia de primăvară și de unele proiecte mai personale.
„Avem în plan lucrări de­osebite, dar pentru acest început de an am demarat cu tradiționalele lucrări de primăvară, tocmai pentru că se apropie Paștele. Firește că pentru următoarea perioadă avem și alte planuri: reabilitarea Căminelor Culturale pentru găzduirea evenimentelor culturale, continuarea lucrărilor de extindere a reţelei de apă potabilă şi a celor de canalizare – adică modernizare. Deocamdată însă așteptăm să vedem cum vor decurge lucrurile și după ce bugetul va fi definitivat. Deocamdată am finalizat demer­surile pentru capela mor­- tuară și sperăm că în curând vor putea demara și lucrările“, ne-a relatat pe scurt câteva din prioritățile imediate edilul-șef din Peregu Mare.

Recomandările redacției