vremeArădenii care au în plan să meargă în Ungaria zilele acestea, trebuie să se gândească de două ori înainte să o facă. Şi asta pentru că, pentru mai multe zone din ţara vecină au fost emise atenţionări de cod galben de ninsoare, în timp ce pentru altele s-a emis cod portocaliu de viscol şi precipitaţii. Deşi avertizările meteo au fost făcute pentru ziua de ieri, în zonele vizate, stratul nou de zăpadă depus poate ajunge şi la 10 centimetri. Şi anumite zone din judeţ ar putea fi afectate de ninsorile prognozate pentru ţara noastră.
Ministerul Afacerilor Externe a remis o avertizare de călătorie pentru cetăţenii români care şi-au planificat călătorii în Ungaria, în acest început de săptămână. Prefectura vine cu precizări pe marginea avertizării meteorologice. „Conform aten­ţionării MAE, reluată ieri şi de premi­e­rul Victor Ponta, Ungaria este afec­- tată din nou de căderi masive de zăpadă existând posibilitatea unor blocaje pe autostrăzile şi drumurile din Sudul, Centrul şi Vestul ţării. Având în vedere această situaţie, recomandarea către şoferi este ca aceştia să se informeze înainte de călătorie pri­vind condiţiile meteo şi să-şi echipeze autoturismele corespunzător sezonului de iarnă. De asemenea, recoman­dările sunt valabile şi pentru călăto­- riile interne, având în vedere că se aşteaptă ninsori abundente şi în ţara noastră, Estul judeţului Arad fiind în apropierea unei zone ce va intra în această noapte sub incidenţa codului galben de viscol. Instituţiile din ju­de­ţul Arad cu atribuţii în activitatea de deszăpezire sunt pregătite pentru a face faţă acestui – sperăm – ultim val de ninsori din această iarnă”, a sus­ţi­nut prefectul judeţului Arad, Cosmin Pribac.
Conform avertizării emise ieri, pentru judeţele Tolna şi Baranya din Sud-Vestul Ungariei a fost în vigoare cod portocaliu de ninsoare şi viscol puternic.

Recomandările redacției