trecere_de_pietoni_05390900Poliţia Rutieră Arad s-a mobilizat pentru combaterea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii.
În urma unor accidente în care au fost implicaţi pietoni şi conducători auto neatenţi care, din cauza nerespectării regulamentului de circulaţie au produs daune sau chiar decese, Poliţia Rutieră a ţinut să aducă la cunoștinţa pietonilor riscurile la care se expun nerespectând semafoarele sau trecerile de pietoni.
În ceea ce priveste conducătorii auto, aceştia au fost, de asemenea, amendaţi pentru nerespectarea regulilor de circulaţie, riscând să accidenteze sau chiar să provoace decesul unor pietoni.
„În urma acestor măsuri, Poliţia a acordat 139 de sancţiuni contravenţionale pietonilor şi 65 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto, pentru neacordarea de prioritate. Cu acelaşi scop, Poliţia Rutieră Arad doreşte să reamintească cetăţenilor oraşului şi judeţului Arad că neatenţia şi nerespectarea re­gulilor de circulaţie poate duce la accidente grave şi chiar la moarte”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei.
Claudia Gavra

Recomandările redacției