roliCS Vladimirescu a strâns, săptămâna trecută, rândurile mai puternic ca niciodată și a terminat învingătoare în fața reșițenilor de la Muncitorul. Arădenii sunt acum în fața unei dispute grele, cea din fieful Vulturilor Lugoj.
Rolland Szabo, președintele lui „Vladi”, a remarcat aspectul care a adus atât de așteptatul prim succes. „Îi simt foarte motivați și foarte uniți pe jucători, încep să interacționeze ca o echipă. Duminica trecută, la meciul echipei a doua, s-au prezentat toți în calitate de spectatori, din proprie inițiativă. Au vizionat împreună Ungaria – România. Probabil că victoria le-a dat un imbold”, a apreciat Szabo, adăugând că succesul de vinerea trecută a venit oarecum logic: „Echipa a avut prestanță în toate cele trei meciuri din acest an. Nu vreau să comentez rezultatul de la Caransebeș, dar nu a existat diferență în teren, n-am fost subordonați. Motru are o echipă bună, a dirijat jocul de la noi în primele 20 de minute, apoi s-a echilibrat. Toți îi consideră copii pe jucătorii noștri, dar au ținut trenul competiției, nu au fost în postură inferioară. S-a insistat pe faptul că echipa e foarte tânără, baby-Vladi, dar, totuși, există un nucleu cu experiență la nivelul ligii a treia. Mă refer la ambii portari, la Tudoroiu, Kocsis, Purece, Stănaia, Dobai, Iancu sau Istin…”.
Se poate strânge clasamentul
Arădenii au adunat 8 puncte, cu cinci mai puține decât adversara de vineri. Sigur, mai e mult până departe, dar nimic nu poate împiedica tabăra din Vladimirescu să spere că se poate salva. „Matematic, se poate. Depinde ce se va întâmpla la Lugoj, dacă reușim un rezultat pozitiv se strânge clasamentul. Depinde și de ce face Craiova. Nu am motive să nu fiu optimist. Echipa e montată, băieții doresc un rezultat bun. Sperăm că euforia a trecut și băieții se vor concentra. Va conta și aici starea terenului, va fi probabil greu și adânc. Ne-a luat o repriză cu Motru să ne adaptăm, jucătorii au realizat că trebuia să uite tot ce au învățat ultimii ani, să joace doar ce se poate. Am început practic de la 0-2. Nu contest valoarea echipei din Motru, dar consider că puteam obține măcar un punct”.
Ajutor pentru tineri
Din retur, Cristi Sculici contează și în teren pe Roli Szabo, însă conducătorul spune că „nu e cazul să dezvoltăm prea mult subiectul. Participarea mea la meciuri e o chestie conjuncturală, nu am ambiții de a mă bate pentru primul unsprezece, scopul e să joace tinerii. Noi îi ajutăm. Poate primesc puțină siguranță din partea noastră. Horvath are gabaritul de care e nevoie în ofensivă, s-a resimțit această problemă în trecut. De fapt, în prima parte a meciului cu Reșița, adversarii au dat aparența că ne domină, ca și greutate și înălțime erau peste mulţi din jucătorii noștri. În anumite ipostaze, contează și aceste aspecte”.

Recomandările redacției