aurIubitorii de film din Arad vor putea admira trofeul Ursul de Aur și-i vor întâlni pe actorii Luminița Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Ilinca Goia și Natașa Raab, aclamați pentru rolurile lor în presa națională și internațională, sâmbătă, 30 martie, la Cinema City Atrium, de la orele 18 și la Cinema City Galleria, de la 19.30. Cei din sală vor avea ocazia să le pună întrebări actorilor despre pelicula premiată la Festivalul de Film de la Berlin și să primească autografe de la protagonişti.
În topul box-office-ului românesc
După a treia săptămână în cinematografele din ţara noastră, „Poziția copilului” a avut peste 60 de mii de spectatori și încasări de aproape 850 de mii de lei, cifre care îi asigură în continuare un loc în topul box-office-ului românesc. Pelicula a avut cel mai bun debut în cinematografe pentru un film autohton, în ultimul deceniu, cu peste 19 mii de spectatori.
Al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer
„Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” din 2003 și „Medalia de onoare” din 2010. Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre trau­mele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.
Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu, Vlad Ivanov și Tania Popa.
„Poziţia copilului” este o producţie Parada Film în co-producţie cu Hai Hui Entertainment, realizată cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, BMW Motor AG, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO România.
Campania de promovare a filmului în România este sprijinită de Uniunea Cineaștilor din România (UCIN) și Institutul Cultural Român (ICR).

Recomandările redacției