baschetDoar două puncte au despărţit CSM Târgovişte şi Universitatea Goldiş ICIM în lupta pentru primul loc în sezonul regulat. Sorţii au fost darnici şi în Cupa României, programând duelul direct în semifinale.
Ambele formaţii au probleme. Arădencele, probleme financiare, în timp ce târgoviştencele acuză oarece probleme de formă. În penultima rundă campioanele, probabil şi pe fondul oboselii acumultate după un sezon cu jocuri în Euroligă, au cedat la scor la Sf. Gheorghe. Plus că Dan Moraru are lotul ciuntit, lipsind Cutaş şi Milovanovjc.
Istoria spune că, în jocurile directe, 17 victorii sunt trecute în dreptul CSM-ului şi 9 pentru arădence.
Revenind în tabăra arădeană, problemele de ordin financiar şi-au pus amprenta pe moralul jucătoarelor, lucru care s-a simţit în pregătiri. „Am mai spus că mi-aş fi dorit un pic mai mult la capitolul pregătire. Iar în aceste condiţii sunt îngrijorat pentru meciul doi, fie că va fi finala mare, fie finala mică. Asta pentru că indiferent de pregătire în primul meci poţi prinde o zi foarte bună şi să-ţi iasă totul. Problema este a doua zi. Dacă era un singur meci nu eram îngrijorat. Om vedea ce va fi. Trebuie să credem în şansa noastră, şi că, inclusiv la baschet, mingea e rotundă. Fetele au demonstrat în acest sezon că pot depăşi problemele, sper să o facă şi acum”, a spus antrenorul Dan Moraru.
„Suntem un club care se respectă şi normal că ne dorim să câştigăm Cupa României. Să nu uităm însă că drumul nu e uşor. Întâlnim cea mai puternică echipă din România din punct de vedere al bugetului. Ceea ce noi, la acest aspect, întâmpinăm reale dificultăţi. Dar, sunt sigur că problemele se vor reglementa, şi fiecăreia dintre jucătoare i se va respecta contractul până la cel mai mic detaliu. Fetele nu trebuie să simtă impactul financiar şi cred că vor lupta cum îi este caracteristic echipei noastre, pentru a putea trece de Târgovişte”, a spus și preşedintele Marcel Urban.
Cu siguranţă jocul de astăzi va fi unul de uzură, în care Univ Goldiş ICIM poate demonstra că este cu adevărat o echipă, peste orice element de individualitate. La turneul final al Cupei României participă patru echipe valoroase, cealaltă semifinală opunând gazdelor de la CSU Alba Iulia pe Sepsi Sf. Gheorghe. Jocul dinrte Univ Goldiş ICIM şi CSM Târgovişte are loc mâine, de la ora 20,15, şi va fi transmisă pe DigiSport 3.

Recomandările redacției