baschetCSM Târgovişte a mai câştigat un episod al clasicului derby din baschetul feminin românesc, în semifinala Cupei României de la Alba Iulia.
Universitatea Goldiş ICIM a lăsat după primele două sferturi impresia că poate câştiga, dar a dezamăgit total în partea a doua. „Galben-albastrele” au început ca din puşcă, Wirth şi Risper, excelente în primul sfert, marcând puncte preţioase. Surprinse evident de tactica ICIM-ului, care a mizat mult pe aruncările de la distanţă, târgoviştencele au rămas fără replică, iar după şapte minute diferenţa era deja consistentă, 20-7 şi 24-9 un minut mai târziu.
În ciuda zbaterii Gabrielei Mărginean, echipa arădeană şi-a mărit avantajul, după zece minute tabela sălii din Alba Iulia indicând un neverosimil 33-16! Trezite, „portocaliile” au reuşit să mai echilibreze disputa, dar fără să se apropie periculos, în timp ce din tabăra arădeană avea să iasă la rampă o altă americancă. Bartee a fost imperială în sfertul doi, atât în apărare cât şi în atac, secondată foarte bine de Risper. La pauza mare diferenţa era destul de confortabilă în favoarea elevelor lui Dan Moraru, 47-31, nimeni şi nimic nu anticipa dezastrul din ultimele două sferturi.
Debutul părţii a doua avea să consemneze cea mai mare diferenţă, 56-36 în minutul 24 şi probabil că şi cei mai pesimişti suporteri arădeni se vedeau deja în finala Cupei României. Numai că în sport totul e posibil, iar Stoenescu a dat semnalul revenirii, cu trei triple la rând. Arădencele au căzut fizic, iar CSM s-a apropiat de la un minut la altul. Coşurile marcate din orice poziţie de impecabila Mărginean le-a tăiat picioarele jucătoarelor de la ICIM, de nerecunoscut după pauză. Nici măcar accidentarea gravă a Ancuţei Stoenescu, produsă în minutul 28, nu le-a revitalizat pe „galben-albastre”, aproape egalate după un sfert de coşmar, 62-60 la finalul a 30 de minute! Eliminarea pentru cinci greşeli personale a metronomului Risper avea să le descătuşeze pe elevele inspiratului Florin Nini, care au îndeplinit o simplă formalitate în ultimul sfert. Au egalat la 62, apoi s-au desprins încet dar decisiv, odată cu trecerea timpului, 67-70 şi 69-74. Cu Ajavon şi Walker şi ele în formă bună şi cu aceeaşi Mărginean de neoprit, liderul campionatului nu i-a mai dat nicio şansă rivalei în ultimele minute, atunci când au părăsit pe rând terenul, tot pentru cinci greşeli, Bartee şi La Plante. ICIM a încheiat lamentabil meciul, cu secundul Ciocan şi Crăciun în teren, dar şi cu o galerie redusă la tăcere de mult mai activii suporteri veniţi de la Târgovişte.
S-a terminat 85-74 pentru CSM Târgovişte, favorită în finala CSU Alba Iulia, echipa gazdă impunându-se neaşteptat de clar în cealaltă semifinală, 83-63 cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Universitatea Goldiş ICIM ratează primul obiectiv important al sezonului, mulţumindu-se să joace în finala pentru bronz, cu Sepsi. Ultimele două acte ale Cupei României s-au jucat aseară. Vom reveni în numărul de mâine al ziarului nostru.

Recomandările redacției