În ultimele zile se aude tot mai mult vorbindu-se despre formarea unei noi drepte în Arad. Nu prin alianţă, ci prin absorbţie a PD-L-ului local. Nu în întregime, ci pe bucăţi. Un guşter bucureştean i-a povestit în weekend şopârliţei noastre despre tentativele unora din PNL de a racola pedelişti. Cică s-a început mai întâi cu parlamentarii, mai precis cu Eusebiu Pistru, care ar fi avut la Bucureşti o rundă de negocieri cu câţiva colegi liberali. Ce s-a discutat şi care au fost concluziile n-a vrut să ne spună guşterul, dar se pare că lucrurile n-au fost tranşate, iar la mijloc mai e loc de discuţii. De la parlamentari, s-a trecut la mai mulţi primari din judeţ, care au fost ademeniţi cu diverse promisiuni, în special bani de la bugetul de stat. Unii s-au lăsat curtaţi, alţii au spus din start nu, în funcţie de cât de înfometaţi sunt. Aşa că, în perioada următoare s-ar putea să asistăm la unele mutări spectaculoase.
În fine, guşterul se jură că s-a ajuns şi pe la consiliul judeţean, unde mesager ar fi fost trimis însuşi „combinatorul“ Mihai Calimente, care vroia să-l convingă pe preşedintele Ioţcu să treacă la PNL. Guşterul zice că Calimente nici măcar n-a reuşit să fie primit în audienţă, fiindcă se ştia deja motivul vizitei, aşa că propunerea a picat înainte să fie prezentată.
Despre o vizită la primărie, la Gogu Maxilar, guşterul nu ştie nimic. Cică libe­ralii nu sunt curioşi de oameni care să tragă în jos partidul. Poate cei de la PP-DD să mai fie. Sau poate nici ei.

Recomandările redacției