uta 9192Aurel Țicleanu, fostul internațional și component al Craiovei Maxima, a fost prezentat drept noul director tehnic al liderului seriei II din liga secundă, Corona Brașov. Țicleanu a fost solicitat de brașoveni după eșecul cu UTA și a fost în tribună la victoria brașoveană de la Timișoara, consemnată săptămâna trecută, iar acum calitatea a devenit oficială. „El nu a venit să ia locul cuiva la echipă, ci să întărească stafful tehnic al echipei. El şi Dan Bona vor avea res­ponsabilitatea rezultatelor echipei. Ţicleanu nu a stat mult pe gânduri când i-am propus să vină la Corona (…) După victoria de la Timişoara am redevenit încrezători în şansele noastre la promovare”, a declarat pentru liga2.ro Liviu Lupu, unul din conducătorii Coronei.
„Sunt convins că promovarea în Liga I nu va fi o simplă plimbare prin parc. Îmbucurător este faptul că lucrurile depind acum doar de noi. Îmi doresc ca la finalul campionatului să sărbătorim împreună, iar Corona să facă parte din grupul echipelor din Liga I. La experienţa pe care o am sunt convins că vor mai fi surprize, unele chiar neplăcute. Cine crede că lupta s-a încheiat se înşală amarnic. Poli şi UTA sunt nume mari în fotbalul românesc, dar la Corona este foame de performanţă, iar prezentul şi viitorul contează”, a spus Aurel Țicleanu, citat de aceeași sursă. Cel care a fost coleg cu arădenii Coraș, Țârlea sau Lucaci la Sportul Studențesc a afirmat că va face echipă cu Dan Bona, antrenorul care a promovat succesiv cu Corona începând cu Liga a V-a urmând să-și păstreze postul.
Născut în 1959, Țicleanu a făcut carieră la U Craiova, apoi a jucat patru ani la Sportul, încheind-și cariera în Cipru, la Olympiacos Nicosia. Și-a făcut debutul în antrenorat tocmai la UTA, în sezonul 1991-1992, când a fost chemat să ducă Aradul spre promovare de Emanoil Gherghel. A dus echipa în cărțile promovării, dar a plecat în iarnă, pe fondul unei stări financiare ce devenea tot mai precară. UTA și-a amânat cu un an întâlnirea cu Divizia A după „Haina de blană”. Țicleanu a fost secondat la Arad de regretatul Miroslav Vidac și Mihai Țîrlea, iar sub comandă i-a avut pe Sinescu (și el plecat dintre noi), Ivan, Mitu, Cornea, Tîrțău, Gaica, Țucudean, Ungur, Mitu, George Radu, Bunaciu, Dumitru Popescu, Mutică, Dronca, Boloș, Roland Nagy, Balint, Vlătănescu, Stupar sau Burtea.

Recomandările redacției