postaDe ce s-au temut nu scapă. Lucrătorilor poştali arădeni li se reduce norma de muncă, în numele măsurilor de reorganizare a companiei. Situaţia este cu atât mai complicată, iar revolta angajaţilor mai mare, cu cât, potrivit unor angajaţi – actele adiţionale pentru reducerea normei de muncă nu conţin semnătura conducerii generale şi ştampila instituţiei.
Lucrătorii poştali arădeni spun că au fost puşi să semneze acte adiţionale la contractele de muncă, pentru reducerea normei la 75 la sută şi chiar la 50 la sută, măsură în urma căreia, aceştia vor primi şi salarii reduse. Potrivit acestora, actele nu ar avea semnătura conducerii generale şi ştampila unităţii, drept pentru care, în rândul angajaţilor s-a stârnit o revoltă. Lucrătorii poştali vor să fie lămuriţi de conducerea instituţiei şi de reprezentanţii sindicatelui care le reprezintă interesele.
În legătură cu această situaţie, nici conducerea Oficiului Judeţean de Poştă Arad, nici reprezentanţii Sindicatului Lucrătorilor Poştali nu au putut fi contactaţi. Reprezentanţi din cadrul Poştei arădene au sugerat că mai multe informaţii pot fi obţinute numai de la condu­cerea centrală a Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR). Trebuie spus însă că, situaţia reducerii normei de muncă nu este valabilă numai în judeţul nostru. Şi în alte zone din ţară, poştași din mediul rural au fost anunţaţi că vor lucra numai cu jumătate de normă, măsura fiind parte din planul de reorganizare a Companiei Naţionale Poşta Română. La începutul lunii trecute, poştaşii arădeni participau la un protest neobişnuit în faţa Prefecturii. Lucrătorii poştaşi au purtat măşti colorate, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de atitudinea conducerii companiei. Mai exact, angajaţii au ales să poarte măşti în semn de protest faţă de, spun ei, ameninţările cu măsuri disciplinare anun­ţate de conducători. Liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali, Ilie Tripa spunea atunci că se doreşte reducerea numărului de oficii urbane cu 50 la sută şi concedierea a circa 1.900 de angajaţi, ca urmare a normării şi reorganizării activităţii poştale, dar şi desfiinţarea ghi­şeelor poştale rurale, ce va duce la con­cedierea a circa 1.000 salariaţi.
Liderul de sindicat, Ilie Tripa a mai spus în urmă cu ceva timp că se iau în calcul noi proteste, în urma măsurilor anun­ţate pentru angajaţi.

Recomandările redacției