pancotaPâncotanii s-au conformat doar parțial după ce Gheorghe Feieș le-a cerut să-l aștepte cu țuică, pâine și sare. Primele două i-au fost oferite președintelui de onoare al Naționalului, dar, în loc de sare, omologul său Iosif Reter i-a dat scobitori.
Iar Șoimii au înțepat adânc în derby. S-a tatonat cam un sfert de oră, apoi tabăra lui Cuedan a deschis scorul: Bulzan a aruncat mingea în careu de la 20 de metri (17), iar Carlos Burian a reluat din stânga imparabil al colțul lung, 1-0. Pâncota a simțit momentul bun și a preluat total conducerea. Golul doi a venit la scurt timp, tot din fază fixă: Copil a trimis înalt în careu de la 30 de metri, pentru reluarea spectaculoasă cu capul pe spate a lui Remus Lung (29) din 8 metri, 2-0. Actul unu s-a încheiat cu desprinderea definitivă, Alin Mihai a finalizat (44) cu șut plasat un contraatac-fulger și era 3-0.
Sebișul a încercat să mai repare ceva în debutul actului secund, dar fără succes. Tehnicii Bozian și Coțan au fost blocați de adversarii care n-au făcut rabat de la efort nici la acest scor, iar Ceaca a rămas undeva blocat între Lung și Lengyel. Și tot Pâncota a rămas la butoane, reușind golul patru la zece minute scurse din repriza secundă, autor același Burian, 4-0.
Iureșul a continuat, alb-negrii (îmbrăcați vineri în alb-roșu, de fapt) au mai ratat câteva ocazii rarisime, dar un gol tot a mai sosit, în minutul 87, când Huțanu a fost faultat în careu, Teodora Albon a dictat lovitură de pedeapsă, iar Remus Lung a stabilit scorul final, 5-0.
Pâncota: Irimia – Vițu, Lung, Lengyel, Filaret – Bulzan (62 Uibariu), Pavel (73 Nistor), Suciu, Copil (78 Huțanu) – Mihai (81 Mitu), Burian.
Sebiș: Soltez – Cl. Feieș (46 Mohamed), Buta, Jude, Suslak (87 Susanu) – Avădanei, Rodrigo (78 Ivancea), Siminiceanu – Bozian, Coțan – Ceaca (87 Budur).
Arbitri: Teodora Albon – Marius Balint, Gabriela Iacobiță (toți Cluj). Observatori: Emanoil Gherghel (Arad), Clodoaldo Preda (Sibiu).

Recomandările redacției