Poliţia de Frontieră investighează cazul unui bărbat de origine pakista­neză, care s-a legitimizat drept cetă­ţean britanic la graniţă.
Poliţiştii de frontieră arădeni l-au depistat şi reţinut, după ce a încercat să treacă ilegal frontiera, cu un paşaport furat.
În data de 11 aprilie, la ora 06,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager în trenul IC „ISTER” care circula pe relaţia Bucureşti – Budapesta, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu un paşaport simplu emis de autorităţile britanice.
Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana care a prezentat documentul nu este una şi aceeaşi cu cea din fotografie, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.
În urma verificărilor specifice s-a stabilit că bărbatul este cetăţean pa­kistanez, şi are 27 de ani.
Acesta a declarat că a primit paşaportul de la un conaţional care a aplicat în fals fotografia sa dorind astfel să ajungă ilegal în spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră arădeni au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acestuia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.
(C.G.)

Recomandările redacției