Un român din Călăraşi a încercat să emigreze în ţările nordice pe baza unui buletin fals. Astfel, poliţiştii de frontieră arădeni l-au depistat în timp ce a încercat să treacă ilegal frontiera, legitimându-se cu o carte de identitate falsă.
În data de 11 aprilie, la ora 06,10, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, ca pasager într-un autoturism marca „Renault” condus de un cetăţean român, o persoană de sex masculin care s-a legitimat cu o carte de identitate românească.
„Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, stabilind că acesta este fals total, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul sectorului pentru verificări”, a declarat pur­tă­torul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, comisar şef Daniel Iancu.
În urma verificărilor specifice s-a stabilit că este vorba de cetăţeanul român Dorel D., în vârstă de 39 de ani, cu domiciliul pe raza judeţul Călăraşi.
Acesta a declarat că a primit cartea de identitate de la o persoană, a cărei identitate nu o cunoaşte, contra sumei de 50 de euro, dorind astfel să ajungă ilegal în Suedia. A recurs la această metodă pentru că nu deţine decât carte de identitate provizorie, iar paşaportul i-a fost reţinut în anul 2012 întrucât a fost cercetat pentru o infracţiune de furt.
Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun.
(C.G.)

Recomandările redacției