balintFetele de la CSM Arad s-au îndepărtat aproape decisiv de finala Superligii Naţionale pe echipe la tenis de masă. În manşa tur a semifinalei, elevele lui Cristian Dodean au cedat în weekend deplasarea de la Hidroconstrucţia Slatina cu 5-1.
În componenţa Bernadett Balint – Bianca Crişan – Andreea Fistyulof, echipa arădeană a fost depăşită clar, la capătul unei confruntări în care singurul punct a fost adus de Balint, învingătoare în faţa Dianei Lupu. În rest, liderele gazdelor, Irina Ciobanu şi Adina Diaconu, ambele componente de lot naţional, au făcut legea, tranşând în mare măsură soarta calificării în marea finală.
„A fost un meci greu, în care fetele au intrat timorate, jucând cu frică. Probabil şi-a pus amprenta presiunea şi miza jocului, dar nu înţeleg de ce, pentru că noi nu aveam ce pierde, Slatina era favorită. Mă aşteptam să pierdem mai strâns, cu 5-3 sau 5-4. Şansele de calificare în finală sunt minime, obiectivul în retur este de a obţine victoria. Chiar dacă nu ne vom califica, vom juca pentru medalia de bronz, cel mai probabil cu Dumbrăviţa, care a câştigat cu 5-4 în manşa tur cu Bistriţa”, crede antrenorul coordonator al CSM Arad, Cristian Dodean.
Manşa retur a semifinalei cu Hidroconstrucţia Slatina este programată pe 27 aprilie, la Arad. Veşti mai bune, dar dinspre un eşalon inferior, vin de la băieţi, acolo unde CSM Arad a dispus în două rânduri cu 5-1 de echipa din Târgu Secuiesc. În componenţa Bogdan Roman, Radu Muntean, Walter Berg şi Paul Mladin, echipa arădeană a făcut pasul spre locurile 9-10 a Diviziei A (liga a doua), acolo unde îşi aşteaptă adversara.
În altă ordine de idei, Aradul se pregăteşte să găzduiască la sfârşitul săptămânii viitoare una dintre cele mai importante competiţii din calendarul intern. De vineri până duminică, sala Universităţii Aurel Vlaicu va fi gazdă a Campionatului Naţional de juniori I, CSM Arad urmând să fie reprezentat de o delegaţie numeroasă. „În Arad va avea loc din nou o competiţie importantă, iar în fazele finale vor fi meciuri foarte bune, astfel că iubitorii sportului şi în special ai tenisului de masă sunt aşteptaţi în număr cât mai mare la sală, mai ales că intrarea va fi liberă. Se va concura în trei probe, simplu, dublu şi dublu mixt. Obiectivul nostru este obţi­nerea a trei medalii prin Balint şi câte una prin Crişan şi Fistyulof”, transmite Cristian Dodean.

Recomandările redacției