poloPoloiştii arădeni s-au ţinut de cuvânt şi au reuşit să egaleze la general, scor 1-1, în barajul pentru play-off cu Sportul Studenţesc. După ce a pierdut în primul meci la Arad cu 9-6, AMEFA a reuşit să îşi ia, ieri, o frumoasă revanşă, impunându-se în capitală cu 11-6 (3-1, 1-3, 3-1, 4-1).
După un început echilibrat, partea a doua a fost la discreţia totală a arădenilor, care au marcat şapte goluri şi au primit doar două. Cel mai bun marcator al meciului a fost arădeanul Furj, cu trei reuşite, celelalte goluri fiind marcate de Gergelyfi 2, Roman, Băltean, Vancsik, Hălmăgean, Kovacs şi Iuhasz.
Pentru echipa arădeană au mai evoluat: Săcui, Fericean, Grama, Laza şi Szabadai. Din tabăra gazdelor, Cristescu şi Pandele au marcat câte două goluri fiecare, iar Mateiaşi şi Matei şi-au trecut în cont câte o reuşită. Pentru a afla echipa calificată în careul de aşi al Superligii Naţionale de polo este nevoie de al treilea meci, decisiv, programat la Arad miercuri, 17 aprilie.
„A fost mult mai bine ca în primul meci, sunt mulţumit. Băieţii au jucat complet altceva, iar atitudinea şi concentrarea au fost la cote înalte. Nu va fi însă simplu în meciul decisiv, de miercuri, va trebui să ne mobilizăm şi să ne facem jocul nostru obişnuit. Avem nevoie şi de suportul publicului arădean, pe care îl aşteptăm în număr cât mai mare la bazin. Ar fi frumos să ne calificăm în play-off, o reconfirmare a adevăratei valori a noastre“, a declarat Cristi Cosma.
În semifinale sunt deja Steaua, Dinamo şi CSM Oradea, calificate fără probleme.

Recomandările redacției