aprovizionare lemneChiar dacă abia s-a „răzbunat“ vremea și primăvara doar ce și-a intrat pe deplin în drepturi, gospodarii din Beliu au și făcut demersurile pentru apro­vizionarea cu lemne de foc pentru iarna viitoare.
„Pentru că la încălzirea școlilor, a Primăriei și a altor obiective sociale utilizăm lemne, noi avem grijă ca aprovizionarea s-o facem din timp, cum se zice… de pe an pe an. Adică încă din această perioadă, când încă mai facem foc în case, ne îngrijim de lemnele pentru iarna viitoare. Le-am adus în curtea Primăriei pentru a putea să le tăiem și crăpăm în timp, după care să le depozităm uscate și în felul acesta să avem ocazia să facem și economie, reducând consumul. Noi ne încălzim cu lemne din pădurea noastră, deci nu se pune problema unor urgențe vizavi de transportul lor. Operațiile acestea de pregătire a lemnelor de foc le realizează persoanele care primesc ajutor social, alături de unii angajați ai primăriei.
Tot acești oameni ne ajută și la lucrările de igienizare și curățare a unor zone din comună precum și la decolmatarea șanțurilor și podețelor din dreptul caselor. Tot ei au ajutat și la degajarea zăpezii de pe drum și trotuare când a fost cazul“ a descris situația lucrărilor acestei perioade Pavel Țica, primarul din Beliu.

Recomandările redacției