Primul om al urbei, Gogu Falcă, e şi cel mai fidel cititor al ziarului nostru, lucru pentru care, şi pe această cale, îi mulţumim. Că edilul şef ci­teşte de dimineaţă „Glasul“, o ştiam, dar că şi ia măsuri după ce citeşte, asta e ceva nou, dar de apreciat. După ce am arătat în ziarul de ieri mizeria cu care întâmpină ştrandul noul sezon estival, Gogu Falcă a făcut cu nervii, cum s-ar spune, şi a mers în persoană pe ştrand, cu o ceată de piţigoi în spate, care pro­babil încercau să-i explice că noi am plantat gunoaiele acolo, că de fapt lucrurile nu sunt chiar atât de grave etc.
O şopârlă ascunsă după un tomberon plin ochi ne-a relatat că primarul era supărat foc, fiindcă tre­- păduşii din jurul său, în frunte cu nelipsitul „Happy Meal“ Moşneag îi povestiseră cât de frumos şi occidental arată Ștrandul Neptun, cum s-au investit banii cu folos şi câte zeci de mii de persoane o să-i calce pragul încă din prima zi a sezonului, ca în vremurile bune. Când de fapt realitatea e cu totul alta, iar Falcă a dat şi el ochii cu ea. Şi a început să tune şi să fulgere de piţigoii s-au făcut mici, iar şopârla jură că Happy Meal chiar s-a pitit după un tufiş, de frică să nu-şi aducă aminte şeful suprem de zborurile inexistente de la aeroport şi să-l ia la trei păzeşte.
Până la urmă, cică se vor lua toate măsurile ca ştrandul să fie pregătit cu adevărat pentru sezonul estival, nu doar pe hârtie, cum s-a întâmplat până acum. E bun şi Glasu’ ăsta la ceva, nu-i aşa, domn primar?

Recomandările redacției