permisPoliţiştii de frontieră arădeni au depistat două persoane, care conduceau autoturisme fără a deţine permis de con­du­- cere. În data de 13 martie, la ora 21,00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Ioan B., în vârstă de 48 de ani, din judeţul Arad, conducând un autoturism marca „Renault Clio”, înmatriculat în Italia.
În urma controlului de frontieră, bărbatului i s-a solicitat să prezinte pe lângă documentele de identitate şi permisul de conducere.
Bărbatul a prezentat un permis de conducere românesc cu termen de valabilitate până în anul 2017. În condiţiile în care existau suspiciuni asupra autenti­cităţii documentului prezentat la control, persoana a fost condusă la sediul sectorului P.F. pentru verificări.
În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că bărbatului i-a fost anulat dreptul de a conduce începând din anul 2004.
Acesta a declarat că documentul prezentat l-a primit prin poştă în anul 2007 când se afla la muncă în Italia.
Tot în data de 13 martie, orele 21,00, la Vama Nădlac s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul bulgar Hasanov E., în vârstă de 19 de ani, conducând un microbuz marca „Renault”, înmatriculat în Polonia.
La frontieră persoanei respective i s-a solicitat să prezinte pe lângă do­cumentele de identitate şi permisul de condu­cere. Bărbatul a declarat că permisul de conducere l-a uitat acasă.
În urma verificărilor efectuate în baza de date a rezultat faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere.
Astfel, celor doi bărbaţi li s-au întocmit actele începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de conducere a unor autovehicule pe drumurile publice fără permis de conducere, urmând ca la finalizarea cer­cetărilor, să fie dispuse măsurile legale care corespund. (C.G.)

Recomandările redacției