tehnicaPoliţistii de frontieră arădeni au depistat în P.T.F. Nădlac doi cetăţeni români care conduceau două autoturisme care aveau certificatele de inspecţie tehnică false.
În data de 14 martie, la ora 10,40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Valentin Victor V., în vârstă de 25 de ani, din judeţul Gorj, conducând un autoturism marca „Fiat Multipla” înmatriculat în Bulgaria.
La frontieră, persoanei respective i s-a solicitat să prezinte la control pe lângă documentele de identitate şi docu­mentele autoturismului. „Poliţiştii de frontieră au constatat că certificatul de inspecţie tehnică prezentat este fals, pentru că acesta nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul sectorului P.F. pentru cercetări”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, comisar şef Daniel Iancu.
Bărbatul a declarat că în urmă cu aproximativ 4 luni a făcut schimb de autoturisme cu o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, proprietarul auto­turismului asigurându-l că documentele mașinii sunt valabile fără a avea cunoş­tinţă de faptul că certificatul de inspecţie este fals.
Tot în data de 14 martie, la ora 18,25, la Vama Nădlac s-a prezentat pentru a intra în ţară cetăţeanul român Ziadin V., în vârstă de 24 de ani, din judeţul Constanţa conducând un autoturism marca „Ford Tranzit” înmatriculat în Bulgaria.
Şi în acest caz bărbatului i s-a solicitat să prezinte la control pe lângă documentele de identitate şi documentele autoturismului.
Acesta a prezentat şi certificatul de inspecţie tehnică eliberat la începutul anului 2013 care nu îndeplinea condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări.
Ziadin V. a declarat că autoturismul nu este proprietatea sa, el fiind doar şoferul acestuia şi nu avea cunoştinţă de faptul că certificatul este falsificat.
Celor doi bărbaţi li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale corespunzătoare.
(C.G.)

Recomandările redacției