baschetUniversitatea Goldiş ICIM se pregăteşte de cea mai importantă perioadă a sezonului. La fel ca anul trecut, echipa arădeană înfruntă în semifinalele campionatului CSM Satu Mare, jucându-se după sistemul cel mai bun din trei me­ciuri. Avantajul terenului propriu dar și al întâlnirilor directe din acest sezon este de partea fetelor de la ICIM, gazde în primul meci, programat diseară, de la ora 20,00 la Arad (direct pe Digi Sport 2).
Problemele de lot le dau mari bătăi de cap celor din staff-ul tehnic al echipei arădene, care vor putea conta, în mod efectiv, pe doar şase jucătoare: Risper, Brosovszky, Givens, Wirth, La Plante și Bartee. Milovanovic și Cutaș sunt indisponibile, iar Mercea, Moraru și Crăciun nu intră în calcule într-un asemenea meci. La toate astea se adaugă și absența Cristinei Ciocan, care a anunțat că nu va mai juca pe acest final de sezon.
„Ne așteaptă o semifinală dificilă, plus că suntem puși în gardă de episodul din sezonul trecut, când în aceeași fază am fost eliminați de Satu Mare în prelungirile meciului decisiv. Nu vrem să se mai repete acele momente și pentru aceea ne-am luat toate măsurile și am pregătit foarte bine această semifinală. În ciuda situației delicate în care ne aflăm, vrem și trebuie să ne calificăm în finală”, a declarat managerul Univ.Goldiș ICIM, Marcel Urban. De cealaltă parte, CSM Satu Mare, și ea cu destule probleme, are și dezavantajul unor zile în minus de pregătire, asta după ce în sferturi a trecut doar cu 2-1 la general de CSB Alexandria:
„Este a cincea oară consecutiv când reușim să ne calificăm în semifinale și cred că anul acesta a fost cea mai grea calificare pe care am reușit-o. Am avut probleme tot anul și cel mai grav, probleme din interior. Să sperăm că trecem peste asta și vom reuși să facem meciuri la fel de bune. Urmează semifinala cu Arad. Din păcate, nu am avut timp să ne odihnim, aș fi dorit să câștigăm din două partide disputa cu Alexandria”, a spus și Dan Fleșeriu, antrenorul sătmărencelor.
Prima partidă a semifinalei dintre UIniversitatea Goldiș ICIM și CSM Satu Mare va fi arbitrată de Alin Faur (Timișoara) și Vlad Potra (Cluj), observator fiind delegat Zoltan Kosa din Oradea.
Meciul doi al semifinalei va avea loc la Satu Mare, pe 21 aprilie, iar dacă va mai fi nevoie, decisivul se mută trei zile mai târziu la Arad. În cealaltă semifinală a campionatului se înfruntă CSM Târgovişte şi CSU Alba Iulia, cu avantaj al terenului propriu de partea dâmboviţencelor.

Recomandările redacției