Şopârlica noastră a dat probe de lucru, săptămâna trecută, la consiliul judeţean, unde vroia să se angajeze cu juma’ de normă la curăţenie, la o firmă de specialitate. Aşa că vreo două zile a dat cu mopu’ prin instituţie, a şters praful, a aerisit şi, peste toate, a mai tras cu urechea să audă ce se mai întâmplă prin zonă.
Dinspre biroul vicepreşedintelui Remus Guţu, cunoscut şi ca Remus Primaru’, din vremurile în care era mână dreaptă la Verbiţă şi Cucoţu şi se ocupa cu terenuri, şopârla noastră a aflat o serie de lucruri interesante. Cică vicele Guţu e foarte preocupat de diferite licitaţii, din instituţie sau de la alte societăţi de stat, fiind preocupat cine câştigă, cine face caietul de sarcini, care ce preţ oferă, că de ce ăla şi nu altul, că de ce atâta şi nu mai mult şi alte bazaconii de nu-ţi vine să le crezi.
Cât a şters praful de pe plăcuţa cu numele vicelui Guţu, şopârla noastră a văzut o serie de personaje care intrau şi ieşeau din birou, reprezentanţi ai unor firme din Bucureşti, care se ocupă cu tot felul de lucruri, de la drumuri la curăţenie, de la calculatoare la curent electric. Şopârla a văzut şi nişte persoane cunoscute din Arad, amici de-ai lui Guţu, care ar vrea să mănânce şi ei ceva din banu’ public şi care vin des pe la CJA să vadă dacă e rost de ceva.
Norocul celor de la consiliul judeţean e că Guţu nu are acces la licitaţii, că altfel şopârla jură că s-ar atribui lucrările ca la piaţă, iar DNA-ul ar avea de lucru de nu şi-ar mai bate capul cu alte instituţii.

Recomandările redacției