Interviu cu Ionel Ciupe, consilier municipal şi vicepreşedinte al PNL Arad

ciupeReporter: D-le Ionel Ciupe, se anunţă un final de săptămână agitat la PNL Arad, cu ocazia alegerilor la Organizaţia Munici­pală. Candidaţi pentru postul de preşedinte şi am vrea să ştim motivele şi ce şanse aveţi în această competiţie politică.
Ionel Ciupe: Da, va fi un pic de agitaţie într-un spirit democratic şi de caracter, într-o bătălie internă, pe care îmi doresc să o câştig. Motivele candidaturii mele sunt multe şi voi enumera doar câteva:
– În primul rând răspund numeroaselor solicitări ale colegilor mei de partid care mi-au cerut şi m-au încurajat să candidez. Este şi voinţa lor!
– Un alt motiv major, este acela cã se cere un suflu nou la Organizaþia Municipalã a P.N.L. Arad. Să o spunem deschis și sincer ! La Arad, USL și implicit PNL se află, din păcate, în opoziție, în mare disonanță cu ceea ce s-a întâmplat în ţară. Vedeţi, USL a câştigat zdrobitor, avem guver­narea, peste 70 % în Parlament, dar la Arad, rezultatele sunt modeste. De aceea e nevoie de schimbare şi de o echipă nouă, de un nou preşedinte, o echipă puternică şi mult mai implicată în bătălia cu Gh. Falcă şi cu PD-L Arad.
Reporter: Sunteţi o voce distinctă şi un opozant direct în C.L.M. Arad faţă de primarul Falcă. Care este, în opinia dvs. situaţia în administrarea Aradului?
Ionel Ciupe: Din păcate, trăim clipe dramatice pentru Arad ! Ne luptăm cu un primar grandoman, cu principii fanteziste, care nu realizează că nu mai e guvernul Boc şi Elena Udrea la putere, că în guvern nu mai sunt miniştri din PD-L la care putea să bată cu pumnul în masă şi să vină banii, după comenzile clanurilor de interese economice, „prieteni” de afaceri cu primarul Falcă.
Şi spun că e dramatic şi pentru faptul că, majoritatea din CLM Arad, şi mă refer aici la consilieri PD-L, UDMR şi PP-DD, sunt fără personalitate, obedienţi şi implicaţi direct în jocurile şi afacerile primarului. E trist să vezi o maşină de vot în C.L.M. care, supusă primarului, aruncă banii publici pe fanteziile şi interesele de grup ale primarului Falcă. Se cunosc toate acestea, nu le mai repet. Spun doar că Aradul are nevoie de altceva. Eu am depus o serie de proiecte, pentru dezvoltarea oraşului, pentru a-mi respecta angajamentul electoral şi nu cum face Falcă, pentru a dispreţui banul public.
Reporter: Din păcate, proiectele dvs. nu au fost susţinute de majoritate în CLM Ce veţi face totuşi ?
Ionel Ciupe: Vom continua să ne ba­tem corect în CLM Şi mai mult, vom cere sprijinul celor de la Bucureşti. Dl. primar trebuie să ştie că are un şef în persoana Ministrului Administraţiei. Trebuie să ştie că arădenii nu l-au ales primar pentru fântâni arteziene pe Mureş sau pentru a risipi 40% din buget pe studii de fezabili­- tate pentru parcuri şi nimicuri. Până la urmă va fi adus cu picioarele pe pământ.
Reporter: D-le Ionel Ciupe, împliniţi o frumoasă vârstă. Cum vedeţi Aradul, la 49 de ani de zile, ocazie cu care vă zic „LA MULŢI ANI”!
Ionel Ciupe: Mulţumesc, la fel vă do­resc şi eu. La vârsta mea, văd Aradul în perspectivă. Cred în arădeni, în colegii mei din PNL Arad şi sunt convins că vom reda frumuseţea, dar mai ales demnitatea, aces­tui oraş. Ne aşteaptă o regionalizare şi va trebui să ne batem pentru ca municipiul nostru să nu rămână un oraş marginal, ci dimpotrivă, oraşul Arad să fie un reper pe harta României, un reper al prosperităţii şi al valorii. Şi, la vârsta mea, mă simt respon­- sabil şi de aceea ca viitor Preşedinte al O.M. al PNL Arad vreau şi sper să reu­şim să facem tot ceea ce trebuie făcut pentru Arad, şi politic, dar şi administrativ, aşa cum spunea Înaintaşul nostru liberal Brătianu – „ prin noi înşine”! Şi vom reuşi!

Recomandările redacției