furtPoliţiştii Secţiei nr. 7 de Politie Rurală Lipova au depistat trei persoane suspectate că au furat din mai multe locuinţe, din zona localităţii Covăsânţ.
Din cercetările efectuate de către poliţişti s-a stabilit faptul că în perioada ianuarie-iunie 2012, dar şi în februarie 2013, aceste persoane au pătruns prin efracţie în mai multe locuinţe, de unde au sustras diferite bunuri, în valoare de aproximativ 10.000 lei.
În urmă cu câteva zile, poliţiştii au efectuat trei percheziţii domiciliare la locuinţele celor trei suspecţi, Nicodim Stoian, de 32 ani, Marina Mişcoi, de 39 ani şi Adrian Fusăriţă de 37 ani, toţi din Covăsînţ, fiind depistate mai multe bunuri care pot provenii din furturi.
Nicodim Stoian şi Marina Mişcoi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore, urmând să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Lipova, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.
Se cere propunerea de arestare a inculpatului Nicodim Stoian, care a încălcat legea prin mai multe fapte. În perioada ianuarie-iulie 2012, împreună cu invinuitul Adrian Fusăriţă au sustras din locuinţa părţii vătămate Gheorghe Carpacui, din Covăsînţ, bunuri in valoare de 4.100 de lei.
În decembrie 2012, inculpatul Nicodim Stoian împreună cu învinuita Marina Mişcoi, au sustras din locuinţa lui Călin Păsărilă, din Covăsânţ, bunuri în valoare de 5.000 de lei. „În data de 7 februarie 2013, inculpatul Nicodim Stoian, împreună cu învinuita Marina Mişcoi, pe timp de noapte și prin efracţie, au pătruns în locuinţa lui Marcu Sărac, din Covăsânţ, de unde au sustras bunuri în valoare de 500 de lei”, a declarat prim pro­curor Victor Giura, al Parchetului de pe lângă Judecătoria Lipova.
În noaptea de 5 pe 6 aprilie 2013, Stoian a pătruns în locuinţa lui Dragoş Gheorghe Vladislav din Covăsînţ, de unde a sustras bunuri în valoare de 1.000 de lei.
Nicodim Stoian, datorită faptelor de furt calificat, a fost deţinut timp de 24 de ore şi urmează a fi prezentat judeţului Lipova, cu propunerea de arestare preventivă pe 29 de zile.
Claudia Gavra

Recomandările redacției