Soarele primăverii a părut să-i învioreze pe băieții din Vladimirescu, aflați la primul meci din 2013 jucat în condiții normale. Arădenii au început alert, Drăgan l-a atenționat pe vladi rovinariportarul Rovinariului de la 20 de metri (2), apoi noua achiziție, Abiodun, a pătruns debordant în dreapta careului a tras la colțul lung, dar a apărut un picior salvator și mingea s-a dus în corner (6). De acolo, mingea a fost centrată pentru „capul” lui Remus Păcurar, care a trimis prea puternic pentru ca goalkeepe­-rul Turieanu să poată evita golul, 1-0!
Reușita a avut însă efect de bumerang. Rovinariul și-a amintit că e pe locul 2 și a preluat controlul, iar arădenii au intrat în jocul adversarilor. Vizitatorii au revenit destul de rapid (17), Tudorache s-a înșurubat în defensiva lui „Vladi”, a avut culoar de şut din 12 metri şi l-a prins pe Mitrea pe picior greșit și s-a făcut 1-1.
La reluare, tot cei din Rovinari au rămas responsabili cu inițiativa, deși gazdele au luptat cu ardoare. Le-a ieșit pasiența „minerilor” când apărarea arădeană a tratat prea lejer o acțiune ce părea blocată la timp, mingea a ricoșat la Davidoiu, care n-a iertat din 7 metri , 1-2 (50).
Cei doi antrenori au mutat și au reprofilat. Cătălin Trofin, tehnicianul Jiului, l-a urcat în atac pe apărătorul Lăcătuș, poziția sa fiind preluată de Cârciumaru, al cărui fizic de rugbyst arată că a trăit vremuri mai bune pe când Valea Jiului avea altă rezonanță. Sculici l-a trecut în ofensivă pe Cătălin Tudoroiu, blondul fotba­list având să marcheze golul care ține trupa din Vladimirescu în viață. Pe final (88), când arădenii își regăsiseră luciditatea, Stănaia a centrat în careu pentru înaltul apărător, a cărui lovitură de cap din 6 metri s-a dus lângă bară și s-a încheiat 2-2.
Vladimirescu: Mitrea – Bobeiciuc (55 Purece), Ciobanu, Tudoroiu (90 Onețiu), Iancu (60 Cherciu) – Abiodun, Drăgan, Dobai, Kocsis (65 Rob. Szabo) – Stănaia, Păcurar.
Rovinari: Turieanu – Tanca, Lăcătuș, Ahrițculesei, Neacșu – Tudorache, Popescu, Davidoiu, Negaru – Zamfir (68 Cârciumaru), Văcaru.
Arbitri: Dorin Voina – Răzvan Nistoran, Emanuel Cicu (toți Reșița). Observatori: Ovidiu Făgărău (Cluj), Ilie Dumbravă (Timișoara).

Recomandările redacției