dettiCampionatele Naţionale pentru juniori I la tenis de masă, desfăşurate timp de trei zile în sala Universităţii Aurel Vlaicu din Arad, s-au încheiat duminică dimineaţă
Favoritele probei de simplu s-au impus la feminin. Mult aşteptata finală Bernadette Szocs (CSM Bistriţa) – Bernadett Balint (CSM Arad) avea să fie spectaculoasă şi dramatică, însă și cu final trist pentru reprezentanta clubului gazdă. „Detti” a condus cu 3-0 la seturi, a fost la două puncte de victorie după 9-7 în setul patru, dar Szocs a revenit fantastic şi a întors soarta finalei, câştigând patru seturi la rând, scor final 4-3. Bistriţeanca şi-a luat revanşa după ce anul trecut Balint o învinsese mult mai clar în finala naţională a junioarelor.
Până în ultimul act, jucătoarea de la CSM Arad a avut şi o semifinală crâncenă, câştigând cu 4-3 la seturi în faţa Irinei Ciobanu, de la LPS Slatina. “Bestia nerra” Szocs a întors şi meciul din sferturi, cu o altă arădeancă, Bianca Crişan, câştigând tot cu 4-3 la seturi, după ce a fost condusă cu 3-2. În optimi avea să piardă o a treia jucătoare de la CSM Arad, Andreea Fistyulof, învinsă cu 4-0 de Irina Ciobanu.
La simplu masculin, mezinul delegaţiei arădene, Paul Mladin, a fost prezent pe tabloul principal, fiind învins în primul tur de Andrei Margin de la CSM Zalău, scor 0-4.
O a doua medalie de argint pentru CSM Arad a fost adusă de Bianca Crişan (n.n. aflată în primul an de junioare), medaliată cu argint în proba de dublu mixt, unde a făcut pereche cu campionul de la simplu, Alin Spelbus (CS Pristavu Câmpulung). Cei doi au fost învinşi în finală de tandemul Bernadette Szocs – Daniel Dan (ambii CSM Bistriţa), scor 3-1.
CSM Arad obţinuse prima medalie a competiţiei la dublu feminin, perechea Bernadett Balint – Bianca Crişan a urcat pe a doua treaptă a podiumului. Cele două jucătoare au fost învinse în finală de perechea Bernadette Szocs – Irina Ciobanu cu 3-1 la seturi. Din rândurile arădenilor mai e de remarcat prestaţia Andreei Fistyulof, eliminată în optimi la dublu mixt şi în sferturi la dublu fete, dar şi a lui Paul Mladin, prezent şi pe tabloul principal al probei de dublu masculin.
Medaliatele CSM-ului sunt pregătite de antrenorul coordonator, Cristian Dodean, care, susţinut de directorul Viorel Bitang şi directorul adjunct Vasile Păltineanu, s-a achitat foarte bine şi de organizarea evenimentului.

Recomandările redacției