sahStațiunea vâlceană Călimănești a fost din nou punctul de întâlnire pentru cei mai buni tineri șahiști din România. Așezarea de pe malul Oltului a găzduit finalele naționale pentru copii și juniori, eveniment în care Aradul a avut nu mai puțin de zece reprezentanți, toți legitimați la Șah Club Vados.
Marele performer al delegației grupării pe care o conduce Alin Câmpeanu a fost copilul-minune al șahului arădean, David Bogdan. Șahistul a concurat la categoria șah-blitz 10 ani și a fost medaliat cu argint! „Doar ghinionul din ultimele runde ne-au privat de o medalie la șah clasic. Dar ultimele zile de concurs ne-au adus medalia merituoasă a lui David Bogdan. Tot la blitz, foarte aproape de podium printr-o evoluție foarte bună a fost Diana Tuduran, la categoria 12 ani”, a povestiti Alin Cîmpeanu.
Evoluțiile tinerilor șahiști arădeni au atras asupra lor atenția antrenorilor fe­derali prezenți la concurs. Și, în premieră pentru șahul arădean, trei sportivi au fost cooptați în loturile naționale: Alexandru Balaban-Voia (băieți 8 ani), David Bogdan (băieți 10 ani) și Bianca Crăciun (fete 12 ani)!

Recomandările redacției