afganiPoliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Curtici au depistat doi cetăţeni afgani, de sex masculin, în tentativă de trecere ilegală a frontierei româno- ungare pentru a ajunge în Spaţiul Schengen.
În data de 21 aprilie, în jurul orei 23,30, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici, pe timpul unei misiuni specifice, au depistat şi reţinut doi bărbaţi care se deplasau pe jos, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat.
Cele două persoane au fost reţinute la aproximativ 200 de metri faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul sectorului pentru cercetări.
„În urma verificărilor efectu­ate de către polițiștii de frontieră s-a stabilit că este vorba de doi cetăţeni afgani cu vârstele de 25, respectiv 41 de ani care inten­ţio­nau să ajungă ilegal în Italia”, a declarat purtătorul de cuvânt al Po­liţiei de Frontieră Arad, comisar şef Daniel Iancu.
Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză lucrări penale sub aspectul săvârşirii infrac­- ţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând să fie luate măsurile legalecorespunzătoare.
(C.G.)

Recomandările redacției