daimlerAdministraţia Falcă primeşte o lovitură din partea Grupului Daimler. Concernul german, despre care se vorbea la Forumul Economic Ro­mâno-German că ar putea face o investiţie de sute de milioane de euro la Arad, a ales un alt oraş. Din informaţiile noastre, reprezentanţii companiei au fost nemulţumiţi de condiţiile oferite de autorităţile arădene, astfel încât au preferat să facă afaceri în oraşul Sebeş.
Potrivit Mediafax, Grupul german Daimler va investi peste 300 mili­oane euro în România pentru extinderea producţiei de cutii de viteze, destinate Mercedes-Benz, la subsi­diara locală Star Transmission din Sebeş-Alba.
Asta, în condiţiile în care fabrica de la Stuttgart funcţionează deja la capacitate maximă, după cum se arată într-un comunicat de presă transmis, ieri, de grupul german.
Compania va investi în România peste 280 milioane euro pentru producţia noii generaţii de cutii de viteze automate, iar investiţiile totale planificate depăşesc 300 milioane euro, se spune în comunicat.

Recomandările redacției