bebe mituSezonul trecut, între Pâncota și Chișineu-Criș s-a dat o luptă aprigă, tran­șată de alb-negri pe sfârșit de campionat. Astăzi, chiar dacă nu Crișul e adversara Șoimilor, ci adoptata Europa, e de anticipat un meci căruia i se poate atribui titulatura de derby arădean al ligii terțe.
„I se poate spune derby, dar e altă miză față de cea din sezonul trecut, acolo era vorba de cei care promovează. Din punctul meu de vedere, vom avea o victorie meritată. I-am văzut pe cei din Chișineu- Criș cu Sighetu Marmației, au o echipă frumușică, dar cred că avem prima șansă. Îi așteptăm pe o arenă frumoasă, într-o atmosferă plăcută, am înțeles că timpul va fi superb la ora jocului, ne dorim să ne bucurăm după cele 90 de minute”, e de părere Pavel Piroș, președintele gazdelor.
„Ne așteptă un joc greu, sper ca responsabilitatea să fie transferată asupra tuturor componenților echipei. Ne dorim cele 3 puncte pentru un finiş bun de campionat. Sperăm să fim la fel de inspirați ca în jocurile precedente, să ne impunem jocului și să ne concretizăm ocaziile”, a completat antrenorul Dan Cuedan.
Ciba: „Sunt favoriți, dar nu înseamnă că au câștigat deja meciul”
De partea cealaltă, tabăra vizitatoare s-a arătat extrem de curtenitoare la adresa pâncotanilor. Lucian Ciba, care a colaborat cu Dan Cuedan la Victoria Nădlac și Național Sebiș, spune că îi datorează multe tehnicianului de la Șoimii: „Din punctul meu de vedere, jucăm cu echipa ce are cel mai bun lot din serie, cu mulți jucători ce și-au făcut deja stagiatura în Liga a II-a. Din acest punct de vedere, sunt peste Satu Mare sau Corvinul, ar fi meritat să fie și mai sus în clasament. De asemenea, îl au pe bancă pe Dan Cuedan, un antrenor pasionat și serios, de la care am avut destule de învățat pe vremea când am lucrat cu el la Sebiș. Multe dintre metodele sale le aplic și eu astăzi la Criș, pe undeva nu speram să am ocazia să mă reîntâlnesc cu el atât de repede din postura de adversar, de pe picior de egalitate. Este evident faptul că Pâncota e favorită, dar asta nu înseamnă că au câștigat deja meciul”.
Dacă împoriva Sebișului au existat orgolii la mijloc născute prin prisma „cazului Albert” sau a trecutului recent de sebișean al lui Ciba, fostul utist spune că placa se schimbă: „Chiar nu avem ce împărți cu Pâncota, îi respectăm pentru ce sunt și nici miza efectivă nu prea există. Adică e clar că și noi și ei vrem să câștigăm, căci de aia ne antrenăm zi de de zi, dar cred că nu va exista acea încrâncenare ce ți-o dă un meci de totul sau nimic. Am și eu destui jucători din Arad, prieteni cu cei de la Pâncota, probabil va exista o ambiție amicală, pozitivă, între ei. Iar, la noi mai e ceva. Nu multă lume a fost să ne vadă la Criș până acum, poate vor veni la Pîncota, așa că trebuie să demonstrăm că nu degeaba am cules atâtea puncte în retur și ne-am îndeplinit deja obiectivul. În plus, am jucători care mai trebuie să demonstreze că merită un loc în lotul pentru campionatul următor”. De la Chișineu-Criș lipsește Băd, suspendat, iar Pistol e incert.
Radu Romanescu
Călin Mnerie

Recomandările redacției