A plouat cu noroi la Arad, murdărind maşinile şi trecătorii

0
166

Luni seară, preţ de câteva zeci de minute, la Arad a plouat cu noroi! Stropii au murdărit mașinile, în aşa fel încât proprietarii au fost nevoiți să îşi folosească intens ștergătoarele și soluția de parbriz, pentru a-şi putea continua drumul, în siguranţă. Fenomenul ar putea fi explicat prin prizma existenţei prafului în atmosferă, generat de o furtună de nisip.

Puţini dintre cei care au trecut prin ploaie şi-au dat seama că au fost pur şi simplu murdăriţi, pentru că stropii sunt de-a dreptul negri. Ploaia a fost atât de murdară, încât, în unele zone din oraş, maşinile de-abia dacă mai puteau înainta.

„Mi s-a părut că e foarte murdară ploaia, am văzut pe parbriz, fiindcă foarte greu am şters parbrizul, tot timpul curgea apa, mizeria. Mergeam în spatele unui camion. Posibil de la poluare, să fi fost şi ceva furtună de nisip. Am observat pe parbriz, se vede aici, ca o depunere, mai ales unde nu merg ştergătoarele, e ca un mâl, aşa e, e ca un mâl”, a spus un şofer.

Fenomenul i-a surprins atât pe conducătorii auto, cât şi pe pietoni, care, dacă nu au avut umbrelă, s-au ales cu hainele murdărite. „Am observat doar că parcă e murdară maşina, chiar nu m-am gândit, am văzut că e murdară, dar nu m-am gândit de la ce ar putea fi, de la nisip, de la praf, observ acum mai bine”, a afirmat un alt şofer. Dealtfel, puţini au realizat ce se întâmplă, astfel ca majoritatea celor care s-au plimbat prin ploaia murdară vor fi nevoiţi să îşi ducă hainele la curăţătorie.

„Nu se mai vede, dar când am coborât din maşină, la supermarket, am văzut că geaca e plină de pete. Nu mi-am dat seama decât atunci când mi-a spus soţia că se ştia de dimineaţă ca o să vină o furtună de nisip şi m-am gândit că poate aia e. Şi maşina e şi mai murdară”, a spus un arădean. Deocamdată fenomenul meteorologic nu a fost explicat de specialişti. Este, totuşi, posibil să fie vorba despre o furtună de nisip care să fi purtat praful în atmosferă mii de kilometri.

Cristian Cotuna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.