A venit și primul succes din „gestiunea Popa”: UTA – CS Afumați 2-1

0
113

După Chindia și Hermannstadt, UTA a mai făcut o victimă din zona înaltă a clasamentului ligii secunde. Arădenii au revenit de la
0-1 în fața celor de la CS Afumați, ocupanți ai locului 4 în clasament și, cel puțin deocamdată, au evadat din zona periculoasă a clasamentului. A fost prima victorie utistă a anului 2018, obținută cu Ionuț Popa pe bancă.
„Bătrâna Doamnă” nu a început bine meciul de pe arena „Otto Greffner” şi Afumaţiul trecea în avantaj încă din minutul 14, la prima acţiune periculoasă. Ştefan Vasile avea să marcheze după nici un sfert de oră, cu un şut de la 18 metri, ce a lovit şi bara. Peste alte două minute, centralul hunedorean Haidiner a indicat uşor punctul cu var, după o cădere în careu a lui Dedu, în urma unui duel cu Manea. Bodea a ghicit însă colţul şi a respins în doi timpi penalty-ul executat de acelaşi Dedu. Avea să fie un moment psihologic şi important al confruntării, căci arădenii au început să creadă în șansa lor și au echilibrat partida. Șutul lui Petra și mai ales luftul din careu al lui Stahl, provocat de terenul mocirlos, au anunțat egalarea. Aceasta cum nu se putea mai bine, chiar înainte de intrarea la cabine. Cel care a înscris a fost Darius Buia, printr-o reluare din apropiere la o minge aruncată în careu de Hlistei şi recentrată cu capul de Stahl.
Cu destule bătăi de cap în ceea ce privește problemele de efectiv, Popa a schimbat la pauză, introducându-i în joc pe Curtuiuş şi Prună, iar la nouă minute de la reluare s-a făcut 2-1. Activul Buia i-a furat mingea lui Patriche, a ajuns în unghi închis pe dreapta, dar l-a lobat perfect pe Marinescu. „Roș-lbii” au gestionat excelent avantajul minim, ba chiar și-l puteau majora dacă șuturile de la distanță ale lui Hlistei și Tănase erau mai precise sau reluarea din poziție excelentă a lui Curtuiuș nu se duce de puțin pe lângă poartă. De cealaltă parte, Bodea a prins tot ce a fost pe poartă, însă la fel de adevărat este că jucătorii din fața sa nu i-au dat prea mult de lucru.
Formații:
UTA: Bodea – R.Iuga, Manea, Roșca, Dinculescu (46 Prună) – Tănase – Stahl, Buia, Petra (74 Jorza), Hlistei – D.Popa (46 Curtuiuş).
Afumați: Marinescu – Onea, Robicek, Rz. Patriche, Perju – V. Olariu (77 Mitu), Vl. Tudorache – Rz. Avram, M. Dedu, Şt. Vasile (85 Burlacu) – Buduroi (64 Zaharia)
Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Marian Truță (Băbeni – Vâlcea), Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei – Satu Mare)
Observatori FRF: Ioan Mureșan (Timișoara), Radu Bîtea (Oradea).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.