În acest weekend, la Păuliș și Sâmbăteni a avut loc mitingul împotriva exploatării gazelor de șist

0
163

sistDuminică, 30.03.2014, Consiliul Local şi Primăria Păuliș, a organizat adunări cetățenești care au avut loc la Căminele Culturale din Păuliș și Sâmbăteni.
Aceste adunări au avut drept scop informarea cetățeniilor asupra urmărilor cauzate de exploatarea gazelor de șist.
La acest miting au fost prezen­te aproximativ 400 de persoane, printre care amintim: primarul comunei Păuliș, Petru Nicoară, vice-primarul Ioan Turcin, directorul Combinatului Agroindustrial Curtici, Dimitrie Muscă,  directorul Casei de Cultură din Curtici, Andrei Moț și profesorul universitar Ioan Cuzman. „Trebuie să fim uniți, să luptăm pentru ceea ce a mai ră­mas din țara noastră: demnitatea, responsabilitatea, memoria străbunilor și pământul lăsat nouă moștenire, pământul dat cu lacrimi și sânge. Trebuie să fim români adevărați și să luptăm cu adevărat pentru România. Proprietatea este sfântă, este garantată de Constituție, sunt terenurile noastre și voi nu aveți dreptul să puneți piciorul pe ele. Aici nu se forează!“, a spus Petru Nicoară, primarul comunei Păuliș.
La adunare, proprietarii de pământuri şi cetățenii și-au exprimat liber că nu își dau acordul pentru exploatarea gazelor de șist, având în vedere că la Păuliș în anul 1944, Școala de Subofițeri Radna a barat Defileul Mureșului și a lansat deviza „Pe aici nu se trece”, iar toți cei prezenți în frunte cu conducerea au manifestat împotriva, spunând că sunt hotărâți să nu permită să intre pe pământurile lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.