Acţiune de amploare pe toate palierele a poliţiştilor arădeni

0
153

actiune

Prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea siguranţei publice reprezintă priorităţi ale poliţiei arădene. Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute peste 250 de poliţişti din structurile de ordine şi siguranţă publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi, precum şi din celelalte structuri ale Poliţiei au acţionat în zilele de sâmbătă şi duminică pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranţa traficului rutier şi depistarea celor care comit fapte antisociale.

De asemenea, pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii rutieri au utilizat aparatele de înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea fiind amplasate în cascadă.

Poliţiştii de la transporturi sunt prezenţi pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranţă pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceştia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată.

Pentru o vacanţă liniştită şi în siguranţă IPJ Arad vă recomandă: aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate; nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi; nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele; în caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112.

Conducătorilor de autovehicule le recomandă următoarele: în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite; planificaţi-vă, pe cât posibil, deplasările cu maşina în afara intervalului orar 10-18; atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui, copiii nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare; înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradului de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare; nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi; posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul menţionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.