Kirchweich Sintana

* Sântana. În acest sfârșit de săptămână, mai precis sâmbătă – dar cu începere de vineri după amiaza – în orașul Sântana va avea loc tradiționalul kirchweih, sărbătoarea germanilor din oraș. După cum ne spunea primarul orașului, Daniel Tomuța „cu acest prilej o importantă delegaţie din Germania – în cadrul căreia va fi prezent inclusiv ministrul de interne din landul german Baden-Wudenberg, va participa sâmbătă la Kirchweih-ul din Sântana. Astfel, de la ora 12, la sediul Pompierilor, din str. Muncii, nr. 89, va avea loc procesul de predare–primire a unei maşini de pompieri cu dotare completă, donație din partea Școlii de Pompieri din acest land pe care ne-au adus-o delegația“.

* Chișineu-Criș. Sâmbătă și duminică are loc a IX-a ediție a „Zilelor orașului Chișineu-Criș“. După festivitatea de deschidere – cu salutul primarului Gheorghe Burdan, la ora 11 fix, va fi Parada Portului Popular, pe acordurile fanfarei Sunetul Aradului. Spectacolul va demara la 16,30, pe stadionul orașului. Aici va avea loc și împresionantul concert cultural-folcloric. Sâmbătă spectacolul va demara la ora 17 și va reuni nume celebre ale folclorului arădean dar și oaspeți din alte județe. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

*Pecica. Și în acest an se va organiza la Pecica „Praznicul de Pită Nouă“. Tradiţionala sărbătoare câmpenească pecicană va avea loc în acest an în perioada 12-16 august, adică de miercurea până duminica și va cuprinde o alrgă paletă de activități și numeroase evoluții muzicale, concursuri, premieri și… spectacol pirotehnic la final. Programul este amplu și va fi definitivat în zilele ce urmează.

*Pecica – Bodrogul Vechi. Un grup de iniţiativă format din foşti locuitori ai celui mai mic sat aparţinător de Pecica, Bodrogul Vechi, va organiza în 15 august întâlnirea Fiilor Satului: o rememorare a vremurilor de glorie a satului. Profesoara Delia Chevereşan, alături de alţi bodrogani, a adunat date istorice, geografice, etnografice şi alte informaţii interesante despre sat, pe care le-au cuprins într-o monografie ce va fi prezentată cu această ocazie. Programul va cuprinde: slujbă religioasă la Mănăstirea Hodoş-Bodrog, dezvelirea unei plăci comemorative, un parastas la cimitir, masa amintirilor şi moment artisti, lansarea volumelor monografice.

Recomandările redacției