Actualitate județeană, pe scurt

0
173

* BATA. Duminică seara, la ora 18.00, la Bacău de Mijloc – sat aflat în componența comunei Bata, alături de Bata, Țela și Bulci – se va ţine „O seară bănăţeană”. Este vorba de un mini-concert vocal susţinut de rapsodul popular Larisa Horhat, fiică a satului Bacău de Mijloc şi la el sunt aşteptaţi şi invitaţi să participe toţi iubitorii de folclor autentic.
* FELNAC. În zilele de 14 și 15 august (adică duminică și luni), la Felnac se va derula o sărbătoare cu dublă semnificație. În primul rând se va ține Sărbătoarea satului Felnac și în al doilea rând se va marca Ziua Recoltei, sărbătoare ce simbolizează încheierea recoltării celei mai importante cereale, adică încheirea secerișului grâului. Manifestarea s-a putut organiza având sprijinul Primăriei comunei Felnac – personal a tânărului primar Ioan Malița, a Consiliului Local al comunei Felnac și a Asociației Culturale „Zorile“, în frunte cu inimoasa președintă Marilena Mihailovici care a ținut să sublinieze: „cele două zile de desfășurare nu au fost alese întâmplător, ele au semnificații deosebite în viața satului românesc, în general vorbind: este vorba de încheierea secerișului grâului – adică asigurarea pâinii până la secerișul următor și apoi Adormirea Maicii Domnului“.
* PECICA. Cea mai cunoscută sărbătoare a pecicanilor va avea loc în acest an în săptămâna Adormirii Maicii Domnului, în perioada 18-21 august 2016. „Praznicul de Pită Nouă este cea mai veche şi mai mare manifestare culturală din oraş, pe care pecicanii o a teaptă în fiecare an” a spus primarul Petru Antal. Programul de patru zile a fost gândit pentru a corespunde cerinţelor tuturor categoriilor de vârstă, nelipsind nici programele deja tradiţionale. „La ediţia din acest an vom sărbători şi folclorul autentic pecican, pentru că formaţia locală de dansuri populare româneşti a împlinit 50 de ani de la înfiinţare. Foştii şi actualii membri ai Ansamblul „Păstrătorii Tradiţiei” Pecica au pregătit un amplu spectacol  aniversar, care va fi transmis în direct de cel mai urmărit post de televiziune de folclor Etno TV” a mai completat primarul oraşului Pecica. (F.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.