vagonul trimitere 1Sus s-au aliniat, de la stânga la dreapta – Suciu, Csecs, Torok, Melnic, Gîngă, Baliga, Hamza, Chișbora și antrenorul Hăran. Jos erau grupați Morar, Stanca, Juhasz, Chiș, Nădăban, Socaciu, Leac. Gall și Fodor, accidentați, nu erau pe „Vagonul” când aparatul foto a imortalizat.
Antrenorul Alexandru Hăran își chemase băieții la poză cu puține zile înainte ca echipa să plece spre București, cu destinația „Stadionul 23 August”. Juniorii echipei pe care-o susținea Fabrica de Vagoane își câștigaseră biletul pentru finala campionatului republican după ce se clasaseră primii în seria a V-a, apoi se impuseseră în faza zonală de la Sighișoara.
În vechea cetate medievală, arădeană lăsaseră în urmă Clujul lui Septimiu Cîmpeanu și Gheorghe Vaczi, ASA Târgu-Mureș și o Universitate Craiova în ale cărei linii se regăsea, printre alții, un tip pe nume Victor Pițurcă…
Primul drum cu avionul
În semifinale a fost duel arădean, cu UTA. Câștigătoarea s-a decis după lovituri de departajare, 5-3 pentru Vagonul. În trupa alb-roșie se regăseau Vitan – Simon, Matei, Bîtea, Bogdan, Moraru, Scherer, Cura, Marconescu, Petrișor, Vasilescu și rezerva Miloș.
Fodor, Gîngă și Juhasz au transformat pentru vagonari, Cura și Moraru o făcuseră pentru UTA, care ratase prin Petrișor și Marconescu.
„Am plecat cu avionul spre București. Pentru aproape toți dintre noi a fost primul drum făcut vreodată pe calea aerului. Învingătoarea urma să primească o excursie în Republica Democrată Germană drept cadou, iar pentru locul al doilea Federația pregătise tricouri de vicecampion”, a reme­morat Ioan Hamza, căpitanul arădenilor.
Victorie la penalty-uri
Dinamo se calificase în finală după ce învinsese Metalul București tot la penalty-uri și tot de la punctul marcat cu var și plasat la unsprezece metri de poartă avea să fie hotărâtă și învingătoarea acelei ediții de campionat republican.
La finalul celor 80 de minute regulamentare, era 1-1. Dinamo deschisese scorul prin Vrînceanu, în minutul 18, iar Fodor egala pentru Vagonul în minutul 68.
La „loterie”, bucureștenii au făcut diferența: Vrînceanu, Lucuță, Constantinescu, Augustin și portarul Caraivan au transformat toate loviturile, în vreme ce pentru Arad punctaseră Gîngă și Hamza.
Revedere, după 40 de ani
„Tricourile promise nu le-am mai văzut”, a remarcat Nelu Hamza care, susținut de Călin Chișbora și Aurel Nădăban, a decis să reunească echipa arădeană pe data de 5 iulie la arena lui Ionuț Popa, pentru un remember al celor patru decenii scurse de la acea finală.
Hamza i-a amintit și adversarului direct Ionel Augustin de duel în urmă cu o săptămână! Dinamovistul „de pe partea lui” a fost în Arad cu echipa națională Under 18, pentru dubla amicală cu Macedonia.
Dinamo – Vagonul 1-1 (6-3 d.p.)
Au marcat: Vrînceanu / Gîngă
Dinamo: Caraivan – Stanciu, Lucuță, Constantinescu, Dorobanțu – Augustin, Fieraru, Ion Marin – Cristea, Belcea (68 Ungureanu), Vrînceanu.
Vagonul: Suciu (78 Chișbora) – Torok, Csecs, Gall (78 Gîngă), Hamza – Nădăban, Baliga, Juhasz – Socaciu (66 Morar), Fodor, Stanca.
Arbitru: Nicolae Rainea (Bîrlad).

Recomandările redacției