Kaki sau Persimmon este un fruct exo­tic și delicios, mai puțin cunoscut la noi, însă din ce în ce mai prezent în super­marketuri. Este fructul unui copac înalt de aproximativ 10 metri și este originar din Asia, respectiv Japonia și China.
Este unul dintre fructele cu cel mai bogat conținut nutrițional ce include vita­mina A, vitamine din complexul B, vita­mina P și vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu și cantități mici de fier și zinc. Kaki este mai bogat în potasiu decât banana, iar studiile au arătat că acesta are de două ori mai multe fibre decât merele. Conține carbohidrați de bună calitate și la fel de mulți antioxidanți ca ceaiul verde. Kaki mai e bogat și în acizi organici, taninuri, prote­ine și betacaroten, care îi dă culoarea.
Se culege toamna târziu și se poate consuma proaspăt, uscat, sub for­mă de gem sau inclus în diverse preparate dulci.

Recomandările redacției