Kaki sau Persimmon este un fruct exotic și delicios, mai puțin cunoscut la noi, însă din ce în ce mai prezent în supermarketuri. Este fructul unui copac înalt de aproximativ 10 metri și este originar din Asia, respectiv Japonia și China.
Este unul dintre fructele cu cel mai bogat conținut nutrițional ce include vitamina A, vitamine din complexul B, vitamina P și vitamina C; minerale precum sodiu, potasiu, magneziu, seleniu și cantități mici de fier și zinc. Kaki este mai bogat în potasiu decât banana, iar studiile au arătat că acesta are de două ori mai multe fibre decât merele. Conține carbohidrați de bună calitate și la fel de mulți antioxidanți ca ceaiul verde. Kaki mai e bogat și în acizi organici, taninuri, proteine și betacaroten, care îi dă culoarea.
Se culege toamna târziu și se poate consuma proaspăt, uscat, sub formă de gem sau inclus în diverse preparate dulci.
Sport 31
Răzvan Trif, înainte de „U” Cluj – UTA: „O să fie o partidă dificilă, dar mergem acolo încrezători. Normal că am ceva de demonstrat, vreau să am o revanșă așa cum e nevoie”
citește mai mult »